Ολυμπιακοί Αγώνες: Σταθερή Βασιλείου, δεν ολοκλήρωσε ο Τσιάμης

Η Ειρήνη Βασιλείου αγωνίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να πραγματοποιήσει καλή παρουσία.

Η έμπειρη αθλήτρια ήταν πέμπτη στην 4η σειρά των 400 μ. με 53.16, επίδοση κοντά στις φετινές της επιδόσεις. Η Βασιλείου πέρασε αργά το πρώτο 200άρι κι αυτό ενδεχομένως να της στοίχισε μία καλύτερη επίδοση. “Δεν είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο, όμως, κρατάω τη δεύτερη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ωστόσο αυτό ισχύει για όλες τις μετέχουσες”, είπε η Βασιλείου, που ήταν 35η στο σύνολο των σειρών. Ταχύτερη όλη των προκριματικό ήταν η Παουλίνο με 50.06, χαλαρή κούρσα έκανε η Ουίμπο, όπου τερμάτισε πρώτη στη σειρά της με 50.50, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε και η Άλισον Φίλιξ, που πέτυχε 50.84. Στον ημιτελικό προκρίθηκε και η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, που τερμάτισε σε 51.91 και πέρασε με χρόνο. 

Ο Δημήτρης Τσιάμης παρά την προσπάθεια που κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στον προκριματικό του τριπλούν. Ο έμπειρος αθλητής έκανε ένα άκυρο άλμα και άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες του, λόγω έντονων ενοχλήσεων στο πόδι.
“Είχα ένα πρόβλημα με τον αχίλλειο, προσπάθησαν οι φυσιοθεραπευτές να το κάνουν καλύτερο. δεν μπόρεσα να κάνω άλμα, μπορούσα να τρέξω, δεν μπορούσα να πηδήσω. Θα ήθελα να είμαι υγιής, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα έμπαινα τελικό αν ήμουν σε καλή κατάσταση”.

Ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο Πέδρο Πιχάρδο (Πορτογαλία) “προσγειώθηκε” στα 17,71 μ. και πέτυχε την καλύτερη επίδοση στο συνολο των δύο γκρουπ.

Αποτελέσματα και άλλες πληροφορίες για τους αγώνες

Κατεβάστε την εφαρμογή