Ολυμπιακοί Αγώνες: Φετινό ρεκόρ για Φιλιππίδη με 5,50 μ.

Στον προκριματικό του επί κοντώ συμμετείχε ο πρωταθλητής μας Κώστας Φιλιππίδης, στην τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έκανε τον καλύτερο αγώνα του στη θερινή σεζόν, αφού ξεπέρασε τα 5,50 μ., επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την τρίτη διαδοχική πρόκριση σε τελικό της διοργάνωσης. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα παρότι φέτος δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε, στον αγώνα στόχο της σεζόν κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 5,30 μ., ενώ μετά τα 5,50 μ. δεν ξεπέρασε τα 5,65 μέτρα.  Ο Φιλιππιδης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους άλτες του επί κοντώ παγκοσμίως, αφού μεταξύ άλλων ηταν έκτος στους Ολυμιακούς του Λονδίνου και έβδομος πριν πέντε χρόνια στο Ρίο. Ο Φιλιππίδης με το 5,50 μ. κατέλαβε την 22η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.
Εκτός τελικού έμεινε κι ενας άλλος σπουδαίος του αγωνίσματος, ο Πάβελ Βογιεκόβσκι, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 5,50 μέτρα. 

“Κάναμε την προσπάθεια να είμαι μία ακόμη φορά στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως το 2012 και το 2016. Θα ήταν σημαντικό για εμάς. Γενικά κάναμε μεγάλη προσπάθεια, κυρίως στο κομμάτι της προετοιμασίας, σε σχέση με όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε εδώ και είμαστε υγιείς”, είπε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως το δικό του μετάλλιο έρχεται σε δύο μήνες και αυτό είναι το πρώτο του παιδί, αφού αποκάλυψε πως η γυναίκα του είναι έγκυος.

Κατεβάστε την εφαρμογή