Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντεμπούτο Καραλή με πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ

Φωτογραφία: eurokinissi

Η πρώτη πρόκριση σε τελικό των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων ήρθε σε ένα αγώνισμα, το επί κοντώ, όπου η χώρα μας έχει πολύ καλή παράδοση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση κατάφερε να κάνει αυτό που μπορεί και με άλμα στα 5,75 μ. προκρίθηκε στον τελικό. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη, στον σημαντικότερο μέχρι σήμερα αγώνα του κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 5,70 μ. και παράλληλα να ισοφαρίσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, το οποίο είχε από τις 2 Φεβρουαρίου του 2019.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 5,30 μ., συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 5,50 μ., έκανε με την δεύτερη τα 5,65 μ. και τα 5,75 μ. κι έχει κάθε λόγο να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον προκριματικό του αγωνίσματος. Ο “ασημένιος” πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να προσεγγίσει το ατομικό του 5,80 μέτρα. Ο Καραλής πέρασε ως όγδοος στον τελικό, ενώ η 12άδα συμπληρώθηκε με επιδόσεις στα 5,65 μέτρα. Ο 22χρονος ξεπέρασε τα 5,75 μ., για πρώτη φορά από τον χειμώνα του 2019.

Στον τελικό προκρίθηκαν τα δύο δυνατά ονόματα του αγωνίσματος, ο Μόντο Ντουπλάντις και ο Ρενό Λαβιλενι, παρότι είχαν χαμένες προσπάθειες στα χαμηλά ύψη, αλλά και ο Πιοτρ Λίσεκ.

“Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος, ήθελα να έρθω να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το να είμαι σε τελικό στην πρώτη μου Ολυμπιάδα στα 21 μου χρόνια, μετά από μια δύσκολη χρονιά, είναι μια όμορφη ιστορία να θυμάμαι για τα επόμενα χρόνια”, είπε αρχικά ο Καραλής και συμπλήρωσε: . Μπορεί να μην είχε κόσμο στις εξέδρες, αλλά ένιωθα όλη την αγάπη του κόσμου. Περιμένω το καλύτερο δυνατό στον τελικό. Να ανέβω όσο υψηλότερα μπορώ και ποτέ δεν ξέρεις. Όπως πάντα θα προσπαθήσω να το χαρώ”.

Αναλυτικά οι 14 που θα αγωνιστούν στον τελικό της Τρίτης (13.20) είναι οι εξής:
Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (Γερμανία) 5,75μ.
Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) 5,75μ.
Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,75μ.
Λάιτφουτ (ΗΠΑ) 5,75μ.
Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,75μ.
Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5,75μ.
Μένο Βλουν (Ολλανδία) 5,75μ.
Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) 5,75μ
Καραλής (Ελλάδα) 5,75μ.
Έρνεστ Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5,75μ.
Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5,75μ.
Χάρι Κόπελ (Βρετανία) 5,65μ.
Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5,65μ.

Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) 5,65μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή