Οι ελληνικές ελπίδες για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα άλματα. Επί κοντώ, μήκος, ύψος και τριπλούν είναι πιθανό να δώσουν στην χώρα μας κάτι παραπάνω από καλά πλασαρίσματα.

Ορισμένοι από τους Ελληνες αθλητές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις ανασκοπήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανά αγώνισμα.
«Η Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με την Γερμανίδα Ριζ έχουν την κορυφαία επίδοση με 4,71 μ., όμως, οι πέντε πρώτες της φετινές λίστας βρίσκονται πολλοί κοντά η μία με την άλλη», αναφέρει το κείμενο της ΕΑΑ, σε ένα αγώνισμα, όπου η χώρα μας έχει διπλές ελπίδες διάκρισης με τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου, που έχει την τέταρτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. «Είναι δύσκολο να προβλέψεις ποιες αθλήτριες θα είναι στο βάθρο», καταλήγει το κείμενο.


Ο Δημήτρης Τσιάμης θεωρείται από τον συντάκτη του κειμένου πως μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο τριπλούν, έστω κι αν δεν είναι από τα φαβορί για μετάλλιο, εκεί όπου υποψήφιος για το χρυσό είναι ο Ρώσος Ανταμς Αλεξάντερ.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν υπάρχει αναφορά στο όνομα του Λούη Τσάτουμα, με φετινό 8,25 μ. στο μήκος, στο αγώνισμα όπου ως φαβορί λογίζεται ο Γκρεγκ Ράδερφορντ και οι Ριφ και Σντιρί. Καμία αναφορά δεν γίνεται και στον Κώστα Φιλιππίδη, παρά το γεγονός ότι είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου. Σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω αθλητές όσο και οι Μπανιώτης και Μάστορας στο ύψος, αναμένεται παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα τους.

OSense O-Sense