Η προκήρυξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου

Το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μαζικού χαρακτήρα, μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του ιού covud-19.

Η ομοσπονδία εναρμονισμένη στις απαιτήσεις της εποχής και ακολουθώντας πιστά το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από την Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, για την συγκεκριμένη διοργάνωση θα κληθεί να ακολουθήσει μια σειρά από κανονισμούς.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά και μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του COVID-19 και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών έως το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ώρα 20:00. Οι ιδιότητες του πλήρους εμβολιασμένου και του νοσήσαντα αποδεικνύονται μόνο με τα πιστοποιητικά και τους όρους που οι ίδιες κρατικές αρχές απαιτούν. Αυτό σημαίνει πως οι αθλητές για να παραλάβουν τον αριθμό θα πρέπει να προσκομίζουν μεταξύ άλλων και πιστοποιητικό COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή τους.

Παράλληλα και με αφορμή το άρθρο 5 των Τεχνικών Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) για τη χρήση αγωνιστικών παπουτσιών, οι αθλητές και αθλήτριες θα κληθούν κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, να επιδεικνύουν στους υπεύθυνους Κριτές τα αγωνιστικά τους παπούτσια με τα οποία θα συμμετέχουν στον αγώνα. Τα αγωνιστικά παπούτσια κατ’ αρχάς θα ελέγχονται από τους Κριτές και κατόπιν θα φωτογραφίζονται προκειμένου τηρηθεί αρχείο ώστε να γίνει σύγκριση κατά τον τερματισμό, με τα παπούτσια που τελικά θα αγωνιστούν.

 Με αφορμή το Άρθρο 5 των Τεχνικών Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, τα σωματεία και οι αθλητές θα πρέπει να προβούν στις ακόλουθες χρήσιμες και ουσιώδεις ενέργειες:

· να ενημερωθούν άμεσα για το θέμα από τους σχετικούς συνδέσμους που παρατίθενται στην προκήρυξη

· να διαβάζουν με προσοχή τις σχετικές οδηγίες που θα περιλαμβάνεται πλέον στις Προκηρύξεις όλων των Πρωταθλημάτων,

· να συμβουλεύονται την επικαιροποιημένη λίστα μοντέλων της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (W.A.) ΠΡΙΝ προβούν σε αγορά αγωνιστικών παπουτσιών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (W.A.) θα επικαιροποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τις λίστες με τα επιτρεπόμενα και μη επιτρεπόμενα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά,

· οι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν και διατηρούν αμφιβολία ως προς την εγκυρότητα χρήσης των αγωνιστικών τους παπουτσιών, να προσέρχονται στον αγώνα έχοντας προνοήσει και για άλλη εναλλακτική και αποδεκτή λύση.

 Περισσότερες πληροφορίες τόσο για το θέμα του covid-19, όσο και τη χρήση παπουτσιών θα βρείτε στην Προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Κατεβάστε την εφαρμογή