Ευρωπαϊκό Κ20: Συγκλονιστική Δεληγιάννη και τέταρτη θέση στα 800 μ. με πανελλήνιο ρεκόρ

Κάτι παραπάνω από συγκλονιστική ήταν η παρουσία της Έλλης Δεληγιάννη στον τελικό των 800 μ., αφού βρέθηκε κυριολεκτικά μια ανάσα από το βάθρο των νικητριών.

Η πρωταθλήτρια μας στην τέταρτη θέση στον τελικό με 2.04.11 και πέτυχε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της και την καλύτερη εμφάνιση Ελληνίδας αθλήτριας στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα. Η Δεληγιάννη όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό κινήθηκε σταθερά στις προπορευόμενες αθλήτριες και έμεινε κοντά σε αυτές μέχρι το τέλος. Χαρακτηριστικό της μάχης που δόθηκε στα τελευταία μέτρα της κούρσας είναι ότι στην ουσία από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη οι θέσεις κρίθηκαν στο φίνις.

Η Βαλεντίνα Ροσαμίλα ήταν τελικά τρίτη με 2.04.08 και η Ουκρανή Χούλζικ δεύτερη με 2.04.02. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην επίσης Ελβετή Αουντρέ Βέρο με 20.03.12. Η Δεληγιάννη βελτίωσε και το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.05.34 από το 2020. Η Δεληγιάννη έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι. Η Δεληγιάννη είχε στο πλευρό της τα μέλη της εθνικής ομάδας που τη στήριξη στη διάρκεια της κούρσας και φρόντισαν να της δώσουν επιπλέον ώθηση.

Η ελληνική ομάδα έκανε ένσταση, καθώς θεωρήθηκε ότι η τρίτη αθλήτρια δεν πέρασε την γραμμή τερματισμού, πριν κατάρρευση στο έδαφος, ωστόσο απορρίφθηκε, δεδομένο του ότι κρίθηκε πως η αθλήτρια από την Ελβετία πέρασε πρώτη τον κορμό της, όπως επιβάλλουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Η μόλις 16 ετών Βασιλική Καλιμογιάννη αγωνίστηκε στον τελικό των 3.000μ. στιπλ και  κατέλαβε την 11η θέση με 10.36.49.  Η αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη έκανε πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση, αφού στον προκριματικό πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και στον τελικό, κυνήγησε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, απέναντι σε πιο έμπειρες αθλήτριες.

Την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έχασαν δύο από τα μέλη της ελληνικής ομάδας στο Ταλίν. Ο Σπύρος Καραλής και ο Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος δεν μετείχαν στον προκριματικό του τριπλούν, εξαιτίας θετικού δείγματος του πρώτου στο έλεγχο covid-19. Ο Καραλής βρέθηκε θετικός παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει νοήσει κι έτσι δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί. Ο Βασιλογιαννακόπουλος  είχε αρνητικό τεστ, ωστόσο δεν αγωνίστηκε καθώς θεωρήθηκε στενή επαφή του Καραλή, δεδομένο του ότι έμεναν στο ίδιο δωμάτιο. Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή είναι σε στενή συνεργασία με τους διοργανωτές, για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Οι δύο αθλητές μας είναι καλά στην υγεία τους.

Κατεβάστε την εφαρμογή