Ευρωπαϊκό Κ20: Τέταρτος ο Ντουσάκης στη σφυροβολία, Καριοφύλλης και Εμμανουηλίδου στον ημιτελικό των 200 μ.

Κοντά στο βάθρο των νικητών στον τελικό της σφυροβολίας βρέθηκε ο Ορέστης Ντουσάκης, που τελικά ολοκλήρωσε τέταρτος τον αγώνα του με 76,76 μέτρα.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκακη κυνήγησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, το οποίο προσέγγισε κατά διαστήματα κάνοντας πολύ καλό αγώνα. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, πέτυχε 75,78μ. στη δεύτερη προσπάθεια, 76,32μ. και άκυρη στις δύο που ακολούθησαν, ενώ στην πέμπτη και τελευταία έγκυρη του το 76,76 μέτρα, που όμως δεν ήταν αρκετή να τον βάλει στο βάθρο. Στην έκτη προσπάθεια έγιναν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις θέσεις των μεταλλίων, αφού ο Γάλλος Μπρουξελ από την πρώτη βρέθηκε στην τρίτη θέση με 77,90μ. από την τρίτη του προσπάθεια. Νικητής αναδείχθηκε ο Πολωνός Πιλατ με 79,59μ. και δεύτερος ο Γερμανός Χούμελ με 79,32 μέτρα, οι δύο κορυφαίοι πέρυσι στον κόσμο στην κατηγορία Κ18. Ο Ντουσάκης διατήρησε την καλή παράδοση της χώρας στο αγώνισμα, δύο χρόνια από το ασημένιο μετάλλιο του Φραντζεσκάκη στο Μπορος.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δύο ώρες από τον τελικό των 100 μ., όπου τερμάτισε σε 11.66 και κατέλαβε την έκτη θέση, κάθισε στο βατήρα για τον προκριματικό των 200 μέτρων.

Η νεαρή αθλήτρια όχι μόνο δεν έδειξε επηρεασμένη από τις τρεις κούρσες που είχε κάνει από χθες στη διοργάνωση, αλλά λίγο έλειψε να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ. Η Εμμανουηλίδου τερμάτισε σε 23.85 και προκρίθηκε απευθείας στον αυριανό ημιτελικό, αφού ήταν δεύτερη στη σειρά της και ένατη στο σύνολο.

Τις προσπάθειες του στη διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα ο Γιάννης Καριοφύλλης, ο οποίος πέτυχε 23.39 τερμάτισε τέταρτος και προκρίθηκε απευθείας στον επόμενο γύρο. Ο νεαρός αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 21.17, επίδοση που θέλει να προσεγγίσει στον αυριανό ημιτελικό. Ο αθλητής του Ευθύμη Βέργου προκρίθηκε με την 12η επίδοση.

Κατεβάστε την εφαρμογή