Ευρωπαϊκό Κ20: Εκπληκτική και πάλι η Εμμανουηλίδου, έκτη στην Ευρώπη, στον τελικό των 800 μ. η Δεληγιάννη

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον τελικό των 100 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν.

Η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την έκτη θέση με 11.66 και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως διαθέτει το ταλέντο να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο αγώνισμα. Η νεαρή έκανε τρεις σταθερές κούρσες στη διοργάνωση, βελτιώνοντας μάλιστα και το ατομικό της ρεκόρ στον ημιτελικό (11.55). Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έμεινε λίγο πίσω στα πρώτα μέτρα, όμως, μετά τα μισά κατάφερε να ανεβάσει την ταχύτητα της κι έτσι να τερματίσει στην έκτη θέση. Νικήτρια στα 100 μ. αναδείχθηκε η Αντέλεκ (Ιρλανδία) με 11.34, δεύτερη ήταν η Ίλιτς (Σερβία) με 11.42 και τρίτη η Εζ (Μ. Βρετανία) με 11.47. Η Εμμανουλίδου έχει στο πρόγραμμα της να συμμετάσχει και στα 200 μέτρα.

Εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της πραγματοποίησε και η Έλλη – Ευτυχία Δεληγιάννη, που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς των 800 μ. και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της απόστασης. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου τερμάτισε σε 2.05.75, σε μια κούρσα, όπου επέλεξε να μπει από την αρχή μπροστά και κατάφερε να διατηρηθεί στις δύο πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος της. Μάλιστα η επίδοση της ήταν η δεύτερη καλύτερη στο σύνολο των δύο σειρών. Ο τελικός των 800 μ. θα γίνει αύριο στις 17.15. Η Δεληγιάννη έχει κάνει ήδη δύο κούρσες στη διοργάνωση κάτω από 2.06.00 δείγμα της καλής της κατάστασης και της σταθερότητας της πλέον σε αυτές τις επιδόσεις.

Η Σωτηρία Ράπτη είχε μια ενόχληση στο πόδι, που δεν της επέτρεψε να κάνει τα άλματα της όπως θα ήθελε κι έτσι να διεκδικήσει μια θέση καλύτερη από την 11η στον τελικό του τριπλούν. Η νεαρή είχε καλύτερο άλμα στα 12,68 μ. από την τρίτη προσπάθεια, ενώ στα άλλα δύο άλματα πέτυχε 12,07 μ. στην πρώτη της προσπάθεια.  Η νεαρή στον προκριματικό είχε καταφέρει να κυμανθεί ένα εκατοστό κάτω από το ατομικό της ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή