Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Ενημερωτική εγκύκλιο για την διεξαγωγή των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου 2014 εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει ημερομηνίες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, την οργάνωση σε ομίλους προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά το δυνατόν καθως και η ενημέρωση για τα έξοδα μετακίνησης.

Επίσης ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε την γενική προκήρυξη του διασυλλογικού πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων η οποία
δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ομοσποσνδίας στο μενού «ΑΓΩΝΕΣ» ή για εύκολη πρόσβαση πατήστε εδώ.

Αναλυτικά το ενημερωτικό κείμενο δημοσιεύεται παρακάτω.

Σχετικά με το πλαίσιο διεξαγωγής των διασυλλογικών πρωταθλημάτων 2014, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Α)  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
- ΠΟΛΥΑΘΛΑ ΠΠ-ΠΚ Β΄ :  5 Απριλίου
- ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ :  12 ή 13 Απριλίου
- ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΑ ΠΠ/ΠΚ Α΄: 26-27 Απριλίου ή 10 – 11 Μαΐου
- ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄: 17 Μαΐου
- ΣΥΝΘΕΤΑ Α/Γ ΚΑΙ Π/Κ: 23 – 24  Μαΐου (Παρασκευή – Σάββατο)
Σημείωση 1: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διασυλλογικών πρωταθλημάτων είναι δυνατόν να τροποποιηθούν από μία Ε.Α.Σ. λόγω ειδικών τοπικών αγωνιστικών συνθηκών. Για την τροποποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των Ε.Α.Σ. που συμμετέχουν (εάν είναι όμιλος), επίσης να υποβληθεί σχετικό αίτημα  στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Επιτροπή Ανάπτυξης και να εγκριθεί.
Σημείωση 2: Στα πλαίσια της περιστολής δαπανών των οργανωτικών εξόδων και των εξόδων μετακίνησης τόσο για την ομοσπονδία  όσο και για τα σωματεία, πρέπει οι Ε.Α.Σ. να δημιουργούν τις απαραίτητες  συνθήκες και προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δύο διασυλλογικών πρωταθλημάτων ταυτόχρονα σε ένα κοινό οργανωτικό.
π.χ. Διασυλλογικό Α/Γ και ΠΠ/ΠΚ Α΄ (διοργανώνεται από τις Κυκλάδες)
Επίσης μπορεί να διεξάγεται η κατηγορία ΠΠ/ΠΚ Β΄ μαζί με ένα πρωτάθλημα ανώτερης ηλικιακά κατηγορίας (Π/Κ και ΠΠ/ΠΚ Β΄ μαζί).
Για τις παραπάνω τροποποιήσεις – μεταβολές θα πρέπει οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. να ενημερώσουν το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., να υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Επιτροπή Ανάπτυξης και να εγκριθεί.

Β) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΠ/ΠΚ Α΄ (ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ)
Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 592/25-2-13 προκήρυξης που σας έχει σταλεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η δαπάνη που βαρύνει τα σωματεία για τις μετακινήσεις τους, οι όμιλοι διεξαγωγής τροποποιούνται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ – ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ  ΟΜΙΛΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΠ – ΠΚ Α΄
1    ΘΡΑΚΗ  -  ΚΑΒΑΛΑ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ: ΘΡΑΚΗ
2    ΣΕΡΡΕΣ - ΔΡΑΜΑ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ:  ΣΕΡΡΕΣ
3    ΠΕΛΛΑ / ΚΙΛΚΙΣ  -  ΠΙΕΡΙΑ / ΗΜΑΘΙΑ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ:  ΠΙΕΡΙΑ - ΗΜΑΘΙΑ
4    ΗΠΕΙΡΟΣ    –  ΛΕΥΚΑΔΑ
 Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ:  ΗΠΕΙΡΟΣ
5    ΚΕΡΚΥΡΑ
6    ΔΥΤΙΚΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
7    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8    ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  –  ΔΥΤΙΚΗ  ΣΤΕΡΕΑ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ:  ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
9    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ   –  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
10    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ  ΑΤΤΙΚΗ - ΒΟΙΩΤΙΑ / ΕΥΒΟΙΑ  
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ: ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
11    ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ - ΔΥΤΙΚΗ  ΑΤΤΙΚΗ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ:  ΠΕΙΡΑΙΑ
12    ΘΕΣΣΑΛΙΑ –  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
Διοργανώτρια  Ε.Α.Σ: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
13    ΛΕΣΒΟΣ
14    ΧΙΟΣ / ΣΑΜΟΣ  
15    ΚΥΚΛΑΔΕΣ
16    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
17    ΚΡΗΤΗ

Γ)  ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ:
Έξοδα μετακίνησης στα διασυλλογικά πρωταθλήματα 2014 θα δοθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα,  επαρκής πρόσθετη χρηματοδότηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. από την πολιτεία.
Σε περίπτωση που δοθούν από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έξοδα μετακίνησης, το πλαίσιο κάλυψης θα είναι σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:
1) Για τα σωματεία που απέχουν μέχρι 60 χιλιόμετρα από το τόπο διεξαγωγής των αγώνων ΔΕΝ θα δίνονται έξοδα μετακίνησης.
2) Για τα υπόλοιπα σωματεία και για τους αθλητές που κατέβαλαν τις θέσεις 1η – 3η και πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων, θα καλύπτεται 100% ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ (εισιτήριο λεωφορείου).
 3) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα  έξοδα μετακίνησης 100% (εισιτήριο λεωφορείου) ΕΝΟΣ  συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει  ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η  ενός αγωνίσματος (που φυσικά πέτυχε και τα όρια βαθμολόγησης  – καταβολής εξόδων) και το σωματείο συμμετείχε στους αγώνες με 3 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
(Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει ότι και στην Ηπειρωτική Ελλάδα):
Για τους αθλητές – τριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 1η – 3η,  κάλυψη 100% των εξόδων  σύμφωνα με τα παρακάτω:
1) Ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
2) Διατροφή (10 ευρώ το γεύμα) και διαμονή (20 ευρώ η διαμονή), ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητα λόγω των συνθηκών μετακίνησης και του προγράμματος των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
3) Για τους αθλητές – τριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 4η – 6η,  κάλυψη 50% των εξόδων,  σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 -2.
4) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα  έξοδα μετακίνησης 100% (εισιτήριο λεωφορείου) ΕΝΟΣ συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η  ενός αγωνίσματος (που φυσικά πέτυχε και τα όρια βαθμολόγησης  – καταβολής εξόδων) και το σωματείο συμμετείχε στους αγώνες με 3 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:
    1) Τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται μία φορά για κάθε αθλητή.
    2) Οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. πρέπει να υποβάλουν άμεσα ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Επιτροπή Ανάπτυξης, το συνημμένο πίνακα 1 με τα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ έξοδα μετακίνησης, σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.
3) Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Β΄, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης.