Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Οι συνθήκες παίζουν σπουδαίο ρόλο. Και οι συνθήκες που βρήκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο Καρπενήσι ήταν οι καλύτερες δυνατές για το τελευταίο και καθοριστικότερο κομμάτι της προετοιμασίας του. Ο πρωταθλητής του βάδην για περισσότερες από 15 μέρες γυμνάστηκε στο υψόμετρο του Καρπενησίου, με την θερμοκρασία να αγγίζει με τα βίας τους 22 βαθμούς κελσίου, την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα έφτανε τους 35.

Η χαμηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές συνθήκες στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το ξενοδοχείο επέτρεψαν στον αθλητή να βγάλει τον σημαντικότερο όγκο της δουλειάς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Η …μοναξιά των χιλιομέτρων ήταν ο μοναδικός βραχνάς του Παπαχιμαήλ, που καθημερινά έτσι κι αλλιώς είναι αναγκασμένος να διασχίζει ατελείωτα χιλιόμετρα με μόνη συντροφιά τη μουσική. «Σίγουρα η μουσική είναι συντροφιά, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάζεις καθημερινά τόσα χιλιόμετρα μόνος. Κάποιες προπονήσεις τις κάνω παρέα με φίλους είτε με τον προπονητή μου, που έρχονται δίπλα με ποδήλατο και με βοηθάνε», είπε ο Παπαμιχαήλ για να σχολιάσει για τη δουλειά που έγινε στο Καρπενήσι. «Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Ο καιρός όπως έπρεπε για να βγει μεγάλος όγκος χιλιομέτρων, ενώ τόσο το φαγητό, όσο και η φιλοξενία στο ξενοδοχείο ήταν πολύ καλή. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το πώς έχει πάει η προπόνηση έως εδώ. Μας έμεινε πλέον μία εβδομάδα για να ξεκινήσουμε το επόμενο αγωνιστικό μας ταξίδι». Ο Παπαμιχάηλ τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε πλασαρίσματα τουλάχιστον μέσα στην 16αδα όλων των μεγάλων διοργανώσεων. Για τον αγώνα της Ζυρίχης έχει ανεβάσει τον πήχη ακόμη υψηλότερα. «Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες. Το επίπεδο της διοργάνωσης θα είναι υψηλό, ωστόσο με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι τολμώ να πω πως θέλω μια θέση στην πρώτη οχτάδα», είπε ο αθλητής, που γυμνάζεται με τον Ναπολέων Κεφαλόπουλο.


Μπορεί για την έναρξη των αγώνων να απομένουν μόλις οχτώ ημέρες, ωστόσο για τον Παπαμιχαήλ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κάτσει στην εκκίνηση για τα 20χλμ. ή τα 50χλμ. βάδην. «Εχω προπονηθεί για να σταθώ σε υψηλό επίπεδο και στις δύο αποστάσεις. Τις επόμενες μέρες μαζί με τον προπονητή μου θα αποφασίσουμε για την απόσταση στην οποία θα συμμετάσχω», είπε. Ο Παπαμιχαήλ ήταν 15ος στα 20χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και 16ο το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Η Ζυρίχη είναι η πρώτη στάση του Παπαμιχαήλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ. Στο Καρπενήσι πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που μαζί με την Δέσποινα Ζαπουνίδου θα είναι τα δύο κορίτσια, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρας μας στα 20χλμ βάδην.