Το κλίμα μεταξύ τους άριστο. Συνεργασία, αρμονία, πειράγματα και φυσικά δουλειά. Τα κορίτσια της 4Χ100 μ. βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης, το οποίο θα γίνει 12-17/8 στην Ζυρίχη.


Υπό το βλέμμα του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, αλλά και των προπονητών τους, που βρίσκονται δίπλα σε κάθε προπόνηση της ομάδας, τα πέντε κορίτσια βρίσκονται ήδη με τη σκέψη στη Ζυρίχη. Στο σύνολο τους έχουν αντιληφθεί την ανάγκη να δουλέψουν ομαδικά, αλλά και τη σημασία που έχει για όλες τους αυτή η ομάδα. Ατυπη αρχηγός δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Γεωργία Κοκλώνη. Η έμπειρη 32χρονη έχει να θυμάται συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις από το 2000 στο Σίδνει με αρκετές διακρίσεις, όπως η 6η θέση το  2001 στο Εντμοντον, ξέρει τι σκυτάλη όσο λίγες Ελληνίδες κάτι που σημάνει πως ο ρόλος της στην ομάδα είναι καθοριστικός. Από κοντά και τα άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Μαρία Γάτου, η Ανδριάνα Φέρρα και το νεότερο μέλος της ομάδας 4Χ100 μ., η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που στη διοργάνωση του Ταλίν έδωσαν πολύ καλά δείγματα.


Τα κορίτσια το απόγευμα της Παρασκευής έκαναν αλλαγές στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να κάνουν και το πρώτο τους τεστ, τρέχοντας μια ολόκληρη κούρσα.


Βασικό μέλημα της ομάδας να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή παρουσία και αν είναι δυνατό να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ, το οποίο είναι 44.24 και είναι η 10η επίδοση στην Ευρώπη. Η χώρα μας με βάση το μέσο όρο (44.24-44.28) των δύο καλύτερων εμφανίσεων της, συγκαταλέγεται 11η ανάμεσα στις 16 ομάδες, που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Με ομάδες από χώρες όπως η Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, η εξαιρετική φέτος Ολλανδία, η Ουκρανία, η Βρετανία το επίπεδο των αγώνων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η ομάδα για να καταφέρει να τρέξει στον τελικό πιθανότατα θα χρειαστεί μια επίδοση κάτω από τα 44.00.

Αναλυτικά οι δεκαέξι ομάδες που θα τρέξουν στην Ζυρίχη: Γερμανία, Ουκρανία, Ολλανδία, Μ. Βετανία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, Ελλάδα, Φινλανδία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Σλοβενία

OSense O-Sense