Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Το ελληνικό επί κοντώ στα καλύτερα του με τις δύο κορυφαίες αθλήτριες του, να αποτελούν δύο από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ευρώπη. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν να είναι τα κυρίαρχα πρόσωπα στο Γιόγκριμ και να μετατρέψουν το διεθνές μίτινγκ σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αμφότερες ξεπέρασαν τα 4,62 μ. με την Στεφανίδη να αναδεικνύεται νικήτρια και την Κυριακοπούλου να ακολουθεί με χαμένες προσπάθειες. Οι δύο αθλήτριες μετά το 4,62 μ. επέλεξαν να αφήσουν το 4,67 μ. και να "λύσουν" τις διαφορές τους στα 4,73 μ., επίδοση που θα βελτίωνε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ της Κυριακοπούλου. Ο πήχης δεν τους έκανε το χατίρι, όμως, το σίγουρο είναι πως και οι δύο θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν ανάλογη επίδοση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκεί που θα αποτελέσουν τα βασικά φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση των μεταλλίων.

Η Στεφανίδη, που πριν δύο εβδομάδες ξεπέρασε τα 4,71 μ. και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις σε μια σεζόν, που την χαρακτηρίζει η σταθερότητα, η ποιότητα και η ουσία. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα τις στα 4,42 μ., συνέχισε χωρίς απώλειες στα 4,52 μ., έκανε τρία άλματα στα 4,62 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 4,73 μέτρα.


Για την Κυριακοπούλου ο σημερινός αγώνας ήταν η μεγάλη επιστροφή σε μια χρονιά, που για άλλους αθλητές θα ήταν χαμένη από τον Μάιο. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, εκμεταλλεύτηκε όλο τον διαθέσιμο χρόνο και έτσι έφτασε και πάλι στο αγωνιστικό επίπεδο που βρισκόταν πριν τον τραυματισμό του Μάντσεστερ. Η Κυριακοπούλου έκανε με την δεύτερη το 4,42 μ. και 4,52 μ. και με την τρίτη το 4,62 μ., ενώ άφησε στο 4,67 μ. και απέτυχε στο 4,73 μέτρα.
Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Αντζελίνα Σιντόροβα και Καθρινα Μπάουερ με 4,52 μετρα. Η Λιζα Ριζχ, ελπίδα των Γερμανών για μετάλλιο έμεινε στα 4,42 μέτρα.
*Ακολουθεί το επί κοντώ των ανδρών με τον Κώστα Φιλιππίδη