Μοιράζεται μεταξύ Πτολεμαΐδας και Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος σταθμός η…μεγάλη της αγάπη, ο δεύτερος η νέα της ζωή. Η Ηλιάνα Κοροσίδου είναι παιδί με αρχές, αυτές που πήρε από την οικογένεια της από μικρό παιδί. Αυτές που τις έδωσε ο πατέρας της Κώστας Κοροσίδης, μέσα στο στάδιο, έχοντας τον διπλό δύσκολο ρόλο.

Η 18χρονη είναι ένα γνήσιο ταλέντο, που αναπτύχθηκε από μικρή ηλικία και είχε την τύχη, έστω κι αν γυμνάζεται σε πόλη της επαρχίας να το κάνει δίπλα σε μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες της χώρας στο αγώνισμα, τη Στέλλα Παπαδοπούλου. Το ξημέρωμα της Πέμπτης βρήκε την Κοροσίδου αγκαλιά με το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν, με καλύτερη προσπάθεια στην έκτη βολή. Δείγμα μεγάλης αθλήτριας, που εκτός από ταλέντο διαθέτη ψυχή και καθαρό μυαλό, χαρακτηριστικά που κάνουν τους καλούς αθλητές …καλύτερους.


Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας ξεκίνησε τον αγώνα της νευρικά, με βολές που σπάνια έχει πετύχει φέτος σε όλη τη διάρκεια του έτους. «Ήθελε τέχνη για να κάνω τέτοιο ξεκίνημα. Δεν με επηρέασε ο καιρός, μόλις είχε σταματήσει η βροχή», είπε και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι κέρδισα πολλά λόγω της άσχημης ροής που είχε ο αγώνας μέχρι την 5η βολή ! Το πίστευα όμως μέχρι τέλους…άλλωστε γι’ αυτό έχουμε και την 6η βολή». Η παρουσία του προπονητή και πατέρα της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και στο πως λειτούργησε στη διάρκεια του αγώνα. «Του έχω απίστευτη αγάπη, εμπιστοσύνη οπότε όταν μου έλεγε ηρέμησε δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη.... με ενθάρρυνε».

Ο Κώστας Κοροσίδης δεν ήταν ο μόνος που στήριξε την προσπάθεια της κόρης του. Ο μεγαλύτερος όγκος της ελληνικής ομάδας βρέθηκε στο στάδιο και έζησε την επιτυχία της Ελληνίδας. «Τα παιδιά το χάρηκαν πραγματικά. Είναι από τις καλύτερες και πιο δεμένες αποστολές. Το κλίμα είναι μοναδικό, όλοι είμαστε ένα». Η καθημερινότητα της Κοροσίδου δεν είναι εύκολη. Έχει να συνδυάσει προπόνηση και τις σπουδές της στην ιατρική. Δεν το βάζει όμως κάτω, συνεχίσει, αγωνίζεται και στο τέλος δικαιώνεται. «Ευχαριστώ αυτούς που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου, το σωματείο μου, την ομοσπονδία και φυσικά το Ίδρυμα Λεβέντη που δύο χρονιές τώρα με στηρίζει οικονομικά και πιστεύει σε εμένα». Η Κοροσίδου πριν δύο χρόνια κατέκτησε την έκτη θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, ενώ πέρυσι ήταν έβδομη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ριέτι. Το ατομικό της ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων είναι 65,34 μ. και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις φέτος στον κόσμο.

OSense O-Sense