Εξι αθλητές μας μετέχουν στην τέταρτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων, στο Γιουτζίν των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης και ο Γιάννης Βαίτσης, που θα πάρουν μέρος στον τελικό των 10.000 μ. βάδην, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες διάκρισης.

Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου θα επιδιώξει καταρχήν να καταταχθεί στην πρώτη 12άδα και αν είναι δυνατόν να διεκδικήσει θέση ακόμη υψηλότερα. Ο 17χρονος, που ήταν από τους άτυχους της αποστολής, καθώς χάθηκε η βαλίτσα του, ταξίδεψε στο Γιουτζίν με 42.01.41, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι καλές, καθώς η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στο Γιουτζίν δεν ξεπερνάει τους 23 βαθμούς. Στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, ο Γιάννης Βαίτσης θα επιδιώξει να κυμανθεί κοντά στο ρεκόρ του (42.50.40) και να κάνει μια αξιοπρεπή παρουσία. Στον αγώνα, που ξεκινάει στις 20.00 θα πάρουν μέρος 37 αθλητές.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 04.30 ο Γιώργος Τεσσαρομάτης θα πάρει μέρος στον τελικό του ύψους. Ο αθλητής από την Νάουσα έχει ολοκληρώσει ήδη πετυχημένα την παρουσία του στην διοργάνωση και απαλλαγμένος από το άγχος θα επιδιώξει να κυνηγήσει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (2,16 μ.). Οι εννέα από τους 13 μετέχοντες του τελικού έχουν φετινό ρεκόρ, πάνω από τα 2,20 μέτρα.


Την προσπάθεια του για διάκριση ξεκινάει σήμερα και ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό. Ο πρωταθλητής μας είναι ένα από τα φαβορί για διάκριση και η απόδοση του αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Πρώτο μέλημα του Κυριαζή να ξεμπερδέψει εύκολα από την διαδικασία του προκριματικού και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί μια βολή πάνω από τα 72,00 μ.(όριο). Ο αθλητή μας μετέχει στο Α’ γκρουπ, το οποίο θα γίνει στις 22.45.


Η πρώτη Ελληνίδα που μετέχει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 1.500 μ., θα επιδιώξει να γίνει η Αναστασία Μαρινάκου. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου θα τρέξει στην πρώτη προκριματικό σειρά (22.15, Ελλάδος) και θα επιδιώξει να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες της σειράς της, προκειμένου να πάρει την απευθείας πρόκριση. Η αθλήτρια με 4.14.66 έχει την 4η επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα πάρουν ακόμη οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι από τις δύο σειρές.


Στον προκριματικό της δισκοβολίας θα αγωνιστεί ο Κυριάκος Ζώτος (20,00, Ελλάδας) με ατομικό ρεκόρ 56,76 μ. θα έχει δύσκολο έργο δεδομένο του ότι το όριο συμμετοχής στον τελικό έχει οριστεί στα 59,00 μέτρα.

OSense O-Sense