Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Το πρόσωπο της τρίτης ημέρας των αγώνων στο Hayward Filed δεν ήταν άλλο από τον Γάλλο εμποδιστή Wilhem Belocian, ο οποίος τερμάτισε σε 12.99 (0,5) και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας και έγινε ο πρώτος έφηβος στην ιστορία του αγωνίσματος που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 13.00.

Ο Γάλλος στη διάρκεια της σεζόν είχε βελτιώσει το ρεκόρ Ευρώπης με 13.15 και είχε δείξει σε θέση να απειλήσει το φράγμα των 13.00. Δεύτερος με το επίσης εντυπωσιακό 13.06 (ρεκόρ ηπείρου) ήταν ο Tyler Mason (Τζαμάικα) και τρίτος ο David Omoregie (Μ. Βρετανία) με 13.35. "Εγινα ο πρώτος έφηβος που σπάει το φράγμα των 13.00, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός σε μια κούρσα είμαι αθλητής αγώνων και οι δυνατοί αντίπαλοι με βοηθάνε. Ο Λαγκάρτ και οι επιτυχίες του, μου έδωσαν κίνητρο", είπε ο Γάλλος.

Η Mary Cain ήταν η …ηρωίδα των Αμερικανών στην χθεσινή μέρα. Η νεαρή κατέλαβε την πρώτη θέση στα 3.000 μ. με 8.58.48, αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση τις αθλήτριες από την Κένυα. Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 400 μ., σημείωσε ο Machel Cedenio από το Τρίνιταντ με 45.13 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην παρατεταμένη ταχύτητα.  Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, το βάθρο των νικητών στο μήκος αποτελείται μονάχα από αθλητές των χωρών της Ασίας. Ο Κινέζος Jianan Wang (Κίνα) προσγειώθηκε στα 8.08 μ. και ήταν ο μόνος από τους 12 του τελικού, που ξεπέρασε τα 8,00 μέτρα. Δεύτερος με 7,94 μ. ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων του 2011 Qing Lin (Κίνα) και τρίτος ο Ιάπωνας  Shotaro Shiroyama (7,83 μ.).


Την κούρσα της ζωής της έκανε η Margaret Nyairera Wambuiστα 800 μ. διανύοντας την απόσταση σε 2.00.49 και βελτιώνοντας κατά τρία δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ. Ο 17χρονος Konrad Bukowiecki (Πολωνία) έστειλε τη σφαίρα στα 21,39 μ. και επικράτησε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των αγώνων.