Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Δύο ελληνικές παρουσίες περιλάμβανε το πρωινό (απογευματινό για την Ελλάδα) πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων  - Νεανίδων στο Γιουτζίν των ΗΠΑ. Ο Βελαντίνος Νταμοτσίδης και η Ελευθερία Τερζάκη συμμετείχαν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους, όμως, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις, που θα τους εξασφάλιζαν τη συμμετοχή στον τελικό.

Ο Νταμοτσίδης πήρε μέρος στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του επί κοντώ, όπου είχε καλύτερο άλμα στα 5,10 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Σταμπολάκη ξεκίνησε τον αγώνα του στα 4,70 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και έπειτα πέρασε τα 4,85 μ. και τα 5,00 μ. με την πρώτη , ενώ απέτυχε στα 5,10 μέτρα. Ο αθλητής κατέλαβε την 12η θέση στο πρώτο γκρουπ, όπου μετείχε.
Με άκυρη βολή ξεκίνησε τον αγώνα της η Τερζάκη στη δισκοβολία, ενώ στις δύο άλλες προσπάθειες της είχε 41,29 μ. και 44,15 μ. και κατέλαβε την 12η θέση στο γκρουπ της και την 27η στο σύνολο. Το όριο των 52,00 μ. πέρασε εννέα αθλήτριες, ενώ η 12άδα του τελικού έκλεισε με βολή στα 49,15 μέτρα. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με 48,95 μ. από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.