Καλές επιδόσεις και όρια στα Βεργώτεια 2021 στο Αργοστόλι

Το στάδιο του Αργοστολίου γέμισε σήμερα και πάλι αθλητές και αθλήτριες, μετά τον ένα χρόνο αγωνιστικής απραξίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του ιού covid-19.

Τα “Βεργώτεια 2021” έγιναν για 6η χρονιά από την ΓΕ Κεφαλληνίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η Βούλα Παπαχρήστου όπως συνήθως κάνει τα τελευταία χρόνια επέλεξε να ξεκινήσει τη χρονιά με μήκος, σε έναν αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έμπειρη αθλήτρια έδειξε σε καλή κατάσταση αφού “προσγειώθηκε” στα 6,43 μ. (2,7), ενώ με κανονικές συνθήκες είχε άλμα στα 6,26 μ. (2,0). Η Παπαχρήστου αναμένεται να συνεχίσει την προετοιμασία της και να κάνει τους πρώτους αγώνες της στο τριπλούν στο τέλος του μήνα. Καλό ήταν το ξεκίνημα στη σεζόν και για την Σπυριδούλα Καρύδη, που με 6,41 μ. (1,3) φάνηκε ανεπηρέαστη από τον τραυματισμό της περσινής χρονιάς, που την ανάγκασε να αρχίσει αργά την φετινή χρονιά. Μάλιστα, η επίδοση της Καρύδη, αποτελεί όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη κλείσει θέση στο βασικό της αγώνισμα, το τριπλούν. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η 22χρονη Μαρία Στεφανοπούλου με 6,01 μ. (1.5).

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε μία ακόμη ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του επικρατώντας στα 100 μ. με 10.70 (1,9), στην πρώτη επίσημη παρουσία του στο αγώνισμα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος άφησε στη δεύτερη θέση τον Σωτήρη Γκαραγκάνη με 10.87 και στην τρίτη τον Βασίλη Βλάχο με 10.95. Ο Τεντόγλου μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού έκανε επέμβαση έγχυσης βλαστοκυττάρων στο γόνατο, προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό κι έτσι ξεκίνησε με καθυστέρηση την προετοιμασία του στον ανοιχτό και αυτός είναι ο λόγος, που επέλεξε να ξεκινήσει τη σεζόν με 100 μ. κι όχι με μήκος.

Η Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) ήταν η νικήτρια στο ύψος με άλμα στα 1,84 μ., όμως, αυτή που ξεχώρισε ήταν η Δέσποινα Μαλταμπέ, που ξεπέρασε το 1,81 μ. και σημείωσε επίδοση που της δίνει το δικαίωμα συμμετοχής, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ23. Στην τρίτη θέση στον σημερινό αγώνα ήταν η Τατιάνα Γκουσιν με 1,81 μ., που δείχνει να επανέρχεται μετά τους τραυματισμούς της περσινής χρονιάς.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη επέλεξε το Αργοστόλι για την πρώτη της εμφάνιση στη σεζόν, την οποία συνδύασε με νική στα 100 μ. με 11.43 (2,0), επίδοση αρκετά καλή για τα δεδομένα της εποχής.Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Μαρία Γάτου με 11.55 (2,0) και ακολούθησαν οι Στέλλα Μιχαηλίδου με 11.74, Αρτεμις Αναστασίου με 11.75 και Ελισάβετ Πεσιρίδου με 11.84. Η Μιχαηλίδου με τη σημερινή της εμφάνιση πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 12.00 από το 2019 και παράλληλα εξασφάλισε μια θέση για την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η Αναστασίου ήταν η πρωταγωνίστρια στα 200 μ., αφού μετά το ατομικό ρεκόρ στα 100 μ., πραγματοποίησε την πρώτη κούρσα της καριέρας της κάτω από τα 24.00 στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι τερμάτισε σε 23.75 (1,1) και βελτίωσε το 24.03, που είχε από το 2018. Παράλληλα η 22χρονη αθλήτρια μέσα σε λίγες ώρες έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 σε δύο αγωνίσματα (100/200μ). Η Μαρία Γάτου ήταν νικήτρια στην δεύτερη τελική σειρά με 24.10 (2,0) και κατέλαβε την δεύτερη θέση στο σύνολο.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Οδυσσέας Μουζενίδης λίγα 24ωρα από την καλή παρουσία στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, αναδείχθηκε νικητής στα Βεργώτεια με βολή στα 19,38 μ. και ακολούθησε ο Τάσος Λατιφλάρι με 19,13 μέτρα. Στο μήκος ο Άγγελος Ανδρεοσόπουλος μετά το 7.56 μ. του διασυλλογικού σημείωσε 7.50 μ. στο Αργοστόλι με τον άνεμο πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ο νεαρός φαίνεται πως είναι σε θέση να κυνηγήσει το όριο (7,60 μ.) για το Ευρωπαϊκό Κ23. Νικητής στο μήκος ήταν ο Σέρβος Μάρκο Βλάχοβιτς με 7,64 μ.(0,5). Στο ύψος Ανδρών, ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου ήταν νικητής με 2,11 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 2,23 μ., δίχως όμως επιτυχία. Δεύτερος με 2,02 μ. ήταν ο Αντώνης Μέρλος, που έχει το χρόνο να βρει τα άλματα πάνω από τα 2,16 μ., που θα του δώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση του  Μπέργκεν.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία είχε την ευκαιρία για μια σειρά από επαφές με προπονητές, αθλητές, αλλά και αθλητικούς και τοπικούς φορείς. Οι διοργανωτές στη διάρκεια της τελετής έναρξης τίμησαν την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. Μάλιστα η κ. Σακοράφα συνεχάρη τους ανθρώπους της ΓΕ Κεφαλληνίας για την προσπάθεια που καταβάλουν, ώστε η διοργάνωση να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο μίτινγκ, αλλά και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του στίβου στο νησί.

Ο καιρός τελικά δεν χάλασε τη γιορτή στο Αργοστόλι, αφού μετά το πρωινό χαλάζι, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εγκατάσταση βγήκε και πάλι ο ήλιος και οι αγώνες έγιναν κανονικά.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή