Δράσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με έντονη ελληνική εκπροσώπηση 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (WA) διοργάνωσε τον περασμένο μήνα το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα: “Εμπνέοντας γυναίκες ηγέτες στον Στίβο”.

Πολλές από τις εξέχουσες προσωπικότητες του Στίβου καθώς και γυναικεία στελέχη, σχεδόν 300 συμμετέχοντες και από τις έξι ηπειρωτικές περιοχές, που θα αποτελέσουν τους αυριανούς ηγέτες παρευρέθηκαν στο Συνέδριο που έγινε διαδικτυακά
Το διαδικτυακό συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 300 συμμετέχοντες από τις έξι ηπειρωτικές περιοχές, σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, καθώς και γυναίκες στελέχη, που διακρίνονται στο χώρο τους σε όλο τον πλανήτη. Την ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν με προσωπικές προσκλήσεις η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, που επιλέχθηκε και για θέση συντονίστριας, και οι γυναίκες που συμμετέχουν στα σεμινάρια ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Στη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν τοποθετήσεις από τέσσερις βασικούς ομιλητές, συζητήσεις σε πάνελ και ομάδες συζητήσεων (ΖΟΟΜ rooms).

Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της ισότητας των δύο φύλλων. «Το άθλημα μας είναι σημαντικό και πρέπει να αντικατοπτρίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Την ίση συμμετοχή των δύο φύλων που έχουμε στους αγώνες, την χρειαζόμαστε και εκτός σταδίων».

Μάλιστα ο πρόεδρος της WA αναφέρθηκε και στα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον τομέα, με αποκορύφωμα την παρουσία της πρώτης γυναίκας, στη θέση Αντιπροέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά και στην αυξημένη εκπροσώπηση γυναικών στις εθνικές ομοσπονδίες, που είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Μία άλλη σημαντική δραστηριότητα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ήταν τα «Προπονητικά Θέματα», ένα διαδικτυακό Φόρουμ που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, την Τετάρτη 9/12/2020 με θέμα “Προπόνηση έξω από τον στίβο”. Στο πάνελ συμμετείχαν οι διακεκριμένοι προπονητές: Charles Van Commenee (NED), Rose Monda (USA), Helena Duplantis (SWE) και Cliff Mallet (AUS), προπονητές και προπονήτριες από τη χώρα μας, καθώς και η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη.

Η «προπόνηση έξω από τον στίβο» ήταν μια ευκαιρία να συζητηθεί για το πώς οι προπονητές και οι αθλητές βρήκαν τρόπους προπόνησης, σε εποχή κορονοϊού, για μια αποτελεσματική επίτευξη των στόχων τους και διατήρησης της φόρμας τους. Και όπως είπε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου  Σεμπάστιαν Κόε: « Οι αθλητές κάνουν την διάκριση πράξη. Οι προπονητές καθιστούν δυνατή την διάκριση».

Κατεβάστε την εφαρμογή