Ελλάδα και Γαλλία η βάση της Κατερίνας Στεφανίδη για τον φετινό χειμώνα

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλήτριας, που βελτιώνεται μέσα από τον έντονο συναγωνισμό. Κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν σε αναμετρήσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις, που κρίθηκαν υπέρ της σε συνθήκες πίεσης.

Η έμπειρη αθλήτρια θέλει να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να βρει και πάλι τη…σπίθα της δράσης και παράλληλα την αυτοπεποίθηση, που θα την φέρει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους κορυφαίους αγώνες της σεζόν. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Ζανέιρο ετοιμάζεται για τους αγώνες του χειμώνα, που στην ουσία θα είναι οι πρώτοι της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και το χάλκινο μετάλλιο με το οποίο συνόδευσε τη συμμετοχή της. Η 30χρονη και ο προπονητής της Μίτσελ Κριερ αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα περίπου στις 10 Ιανουαρίου όπου θα παραμείνουν για λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν για τη Γαλλία, εκεί όπου θα είναι η βάση τους μέχρι το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη Λιλ στις 31/1 κι έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της σειράς Elite Perche στο Ρουέν (6/2), αλλά και στο μίτινγκ επί κοντώ, που γίνεται σε προάστιο του Παρισιού (11/2). Στο πρόγραμμα της  κάτοχου του πανελληνίου ρεκόρ είναι πιθανό να προστεθεί ένα ακόμη μίτινγκ στη Γαλλία.

“Ο στόχος μας για τον φετινό χειμώνα είναι να έχω συμμετοχή σε διοργανώσεις. Θέλουμε να αγωνιστώ γιατί από το Παγκόσμιο της Ντόχα κι έπειτα, δεν έχω κάνει αγώνες.  Ωστόσο δεν θέλουμε να πιέσουμε την όλη διαδικασία γιατί, λόγω του  τραυματισμού που με ταλαιπώρησε πέρυσι, όλα πήγανε λίγο πιο αργά. Μέχρι τώρα τα άλματα εξελίσσονται πολύ καλά, απλά δεν θέλουμε να πιεστώ ψυχικά και να βιαστούμε. Με τον Μιτς έχουμε σκεφτεί την πιθανότητα να αγωνιστώ από μικρότερη φορά στους πρώτους αγώνες  της σεζόν και με κανονική φόρα μόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  Μέχρι τη διοργάνωση του Τορούν, θα έχω το χρόνο να δουλέψω όσα θέλω κι έτσι θα είμαι σε θέση να βάλω στον κορυφαίο αγώνα της σεζόν ολόκληρη τη φορά, αλλά στις πρώτες διοργανώσεις δεν είμαι σίγουρη αν θα έχω προλάβει να το πετύχω”, είπε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Ο Μιτς θέλει να με βάλει σε αγώνες ανεξάρτητα από τη φόρα και τα κοντάρια. Αυτό που θεωρεί πως έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι να  θυμηθώ πως είναι να αγωνίζομαι και πάλι. Πιστεύει ότι θα με βοηθήσει πολύ και στην προπόνηση και θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων της χρονιάς”.

Η Στεφανίδη ευελπιστεί πως η σεζόν θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και πως οι διοργανώσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί θα γίνουν κανονικά. “Πιστεύω πως έτσι όπως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα έχουμε μια ικανοποιητική σεζόν. Ωστόσο αν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα και αναβληθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα επιλέξουμε να μείνουμε στην Αμερική και να ακυρώσουμε το ταξίδι στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξη για την πορεία της σεζόν”, κατέληξε η Στεφανίδη, που έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Στεφανίδη έχει ατομικό ρεκόρ 4,91 μ. από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή