Ευρωπαϊκό κλειστού και οι διοργανώσεις της κατηγορίας Κ20 στο … στόχαστρο της Εμμανουηλίδου (vid)

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατάφερε στη διάρκεια της περασμένης σεζόν να πραγματοποιήσει μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού βελτίωσε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 100 μ., ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει ρεκόρ στην ίδια κατηγορία στα 60 μέτρα. 

Η 17χρονη αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου από το 2021 θα ανήκει στην κατηγορία Γυναικών Κ20, γεγονός που μεγαλώνει τις απαιτήσεις της, αλλά και το επίπεδο του ανταγωνισμού, που θα συναντήσει στις διεθνείς διοργανώσεις .

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας, αποτελούν τον διακαή πόθο της αθλήτριας, που νωρίτερα θα πει “ναι” στις διοργανώσεις του χειμώνα, έχοντας μάλιστα στη σκέψη της και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού.

“Η Πολυνίκη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θεωρώ πως αν γίνουν κανονικά οι αγώνες του χειμώνα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ακόμη και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν, το οποίο είναι 7.40”, είπε η Κατερίνα Αλεξοπούλου και συμπλήρωσε: “Σίγουρα μεγάλος στόχος είναι οι δύο διοργανώσεις της κατηγορίας της, που θα γίνουν το καλοκαίρι. Οι προκλήσεις φέτος είναι μεγαλύ0τερες αφού πλέον αλλάζει κατηγορία. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει και να κυνηγήσει καλές παρουσίες”. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας διακρίνεται σε ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνισμα, με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, η νεαρή,  διαθέτει όχι μόνο τα σωματικά χαρίσματα, αλλά και τα ψυχικά για να διεκδικήσει αυτά που είναι ικανή.

“Είναι πεισματάρα, δουλεύει πολύ και δεν το βάζει κάτω αν δεν πετύχει αυτό που έχει θέσει ως στόχο”, εξηγεί η προπονήτρια της. Η Εμμανουηλίδου έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 7.52 από το χειμώνα του 2020 και 11.71 στα 100 μ., επίδοση καλύτερη τόσο από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (11.90) όσο και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (11.85). 

Ο τελικός των 100μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, όπου η Εμμανουηλίδου τερμάτισε τρίτη με 11.71 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Κατεβάστε την εφαρμογή