Η προκήρυξη των αρχαιρεσιών του ΣΕΓΑΣ είναι απολύτως νόμιμη

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sportsfeed, η ομοσπονδία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Για μία ακόμη φορά το γνωστό site της παραπληροφόρησης, επιχειρεί να παραπλανήσει τον κόσμο του στίβου και να εξυπηρετήσει τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα. 

Η νόμιμη και με πλήρης αρμοδιότητες διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, προκήρυξε τις αρχαιρεσίες με απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων στο άρθρο 14 του Νόμου 2725 όπως ισχύει και το καταστατικό του ΣΕΓΑΣ, στις 21/10/2020.

Απέστειλε δε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον κατάλογο 235 σωματείων της δύναμης του, που έχουν την προβλεπόμενη αγωνιστική δραστηριότητα 50 ημέρες πριν, αντί 40 που προβλέπει ο Νόμος. 

Η αρμοδιότητα της ΓΓΑ συνιστάται στο να αποστείλει τον κατάλογο των εγγεγραμμένων στο μητρώο σωματείων του ΣΕΓΑΣ 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος της ΓΓΑ που εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου και μετά την απόλυτα σύννομη προκήρυξη των αρχαιρεσιών, δεν τροποποιεί τις σχετικές διατάξεις του Νόμου και δε συνιστά επ΄ουδενί λόγο ακυρότητας της Γενικής Συνέλευσης.

Βεβαίως παραμένει η απορία με πιο τρόπο περιήλθε στα χέρια του συγκεκριμένου σωματείου, το δημόσιο έγγραφο της ΓΓΑ, που απευθύνεται στο ΣΕΓΑΣ και το οποίο έχει απαντήθει πλήρως και επαρκώς”.

Κατεβάστε την εφαρμογή