Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός – 2020 Virtual Έκδοση

Η ματαίωση του Μαραθωνίου Αθήνας για το 2020 είναι δυστυχώς ένα γεγονός που λυπεί όχι μόνο τον  ΣΕΓΑΣ ως διοργανωτή, αλλά και το σύνολο της δρομικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι μια νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί σύντομα, τα υγειονομικά δεδομένα θα βελτιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα και όλες οι άλλες χώρες του κόσμου θα ανακάμψουν και θα ξεπεράσουν τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό, πιο υγιές 2021.  Η δρομική κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχει μια μοναδική δυναμική και ζωντάνια που όχι μόνο δεν περιορίστηκε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά αντίθετα διευρύνεται και μεγαλώνει.

Σε αυτή τη δρομική κοινότητα και με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος της προετοιμαζόταν για συμμετοχή στους αγώνες του ετήσιου ιστορικού γεγονότος,  ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας πήραν την απόφαση να δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, μία νέα συνήθεια των δρομέων στην εποχή του COVID-19, σε μια ειδική, virtual έκδοση του Μαραθωνίου Αθήνας.

Ο αγώνας «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός – 2020 Virtual Έκδοση» ή αλλιώς «Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020» θα πραγματοποιηθεί 08 έως 22 Νοεμβρίου 2020, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των αποστάσεων του Μαραθωνίου Δρόμου, των 10χλμ ή των 5χλμ, και να τρέξουν σε όποια διαδρομή τους εξυπηρετεί οποιαδήποτε μέρα από τις 08 έως τις 22 Νοεμβρίου τους εξυπηρετεί, ενώ έχουν την ευκαιρία να τρέξουν την απόσταση που θα δηλώσουν μια ή και περισσότερες φορές, βελτιώνοντας κάθε φορά το χρόνο τους και ανεβαίνοντας στην κατάταξη των αποτελεσμάτων του αγώνα.

Η εγγραφή στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 περιλαμβάνει την αποστολή σε κάθε δρομέα ενός ιδιαίτερου αναμνηστικού μεταλλίου του virtual αγώνα, ενός επίσημου adidas running t-shirt της διοργάνωσης και του Διπλώματος Συμμετοχής στον αγώνα.  Τον προσωποποιημένο αριθμό συμμετοχής στον αγώνα θα τον λάβει ο κάθε δρομέας αμέσως μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής του  ηλεκτρονικά στο email του.  

Σημειώνεται ότι το κόστος της συνδρομής συμμετοχής στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020, περιλαμβάνει την  αποστολή με courier του σχετικού πακέτου συμμετοχής στον αγώνα (αναμνηστικό μετάλλιο, adidas running tshirt, Δίπλωμα Συμμετοχής) και ανέρχεται στα 22,00€ για τους κατοίκους Ελλάδας και στα 32,00€ για τους κατοίκους άλλων χωρών (*η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα του διαφορετικού κόστους για την αποστολή στο εξωτερικό του πακέτου συμμετοχής μετά τον αγώνα).

Κατεβάστε την εφαρμογή