Χαμόγελα ικανοποίησης για Στεφανίδη στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας της

Πίσω στη βάση της, στο Οχάιο, στο προπονητήριο όπου γυμνάστηκε με επιτυχία και στο παρελθόν βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες η Κατερίνα Στεφανίδη, που μαζί με τον προπονητή και σύζυγο της, Μίτσελ Κρίερ, έχουν ήδη κάνει τα σχέδια τους για τη νέα χρονιά.

Η αβεβαιότητα με την οποία κινείται η καθημερινότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής, λόγω της πανδημίας του ιού covid-19, δεν φαίνεται να επηρεάζει για την ώρα την ολυμπιονίκη του 2016 στο επί κοντώ, η οποία ολοκλήρωσε ήδη τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας της ενόψει των διοργανώσεων του 2021

“Βρισκόμαστε σε εβδομάδα ξεκούρασης, αφού ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Για την ώρα δεν έχουμε θέμα με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν θεωρώ πως θα έχουμε και στη συνέχεια, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα στη χώρα, δεν υπάρχει πρόθεση για νέο lockdown. Ήταν μια περίοδος όπου δουλέψαμε σκληρά κυρίως στο κομμάτι τη αντοχής, στα αλτικά στις σκάλες και σε πολλά άλλα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη σε σχέση με τις ενοχλήσεις που είχα στη φτέρνα, αφού πλέον ο πόνος σχεδόν έχει εξαλειφθεί. Υπάρχουν στιγμές όπου έχω την αίσθηση ενός πιασίματος, ωστόσο δε είναι αυτό που βίωνα τον προηγούμενο χρόνο. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι το καλοκαίρι δεν υπήρξε ημέρα που να μην πόνεσα. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι όλη την περσινή χρονιά κατάφερα να κάνω σπριντ μόλις τέσσερις φορές”, είπε η Στεφανίδη που πριν ταξιδέψει για τις ΗΠΑ βρέθηκε στη Γερμανία, προκειμένου να κάνει μια σειρά από θεραπείες, προκειμένου να δώσει τέλος στο πρόβλημα. “Μου είχαν πει πως στις έξι εβδομάδες θα δω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τώρα οδεύω προς την πέμπτη εβδομάδα και νιώθω ήδη πολύ καλύτερα”, συμπλήρωσε.

Για την Στεφανίδη αλλά και τη μεγαλύτερη μερίδα αθλητών και αθλητριών ανά τον πλανήτη, το 2021 είναι μια χρονιά υψηλών απαιτήσεων, με πολλές διοργανώσεις και κυριότερη όλων τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. “Σίγουρα ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ωστόσο η προετοιμασία μας αυτή τη στιγμή αφορά στις δύο διοργανώσεις του χειμώνα. Μου λείπουν οι αγώνες και είναι σημαντικό πριν μπω στη θερινή σεζόν να έχω κάνει ένα δυνατό πέρασμα από τη χειμερινή δράση. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος μου αγώνας ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019. Φέτος είχα δύο εμφανίσεις σε event της WA, ωστόσο δεν θεωρώ πως μου έδωσαν την αγωνιστική ένταση που χρειάζομαι. Από εκεί και πέρα στη διάρκεια του χειμώνα θέλουμε να δοκιμάσουμε τα μεγάλα κοντάρια, προκειμένου να αποφασίσουμε αν το καλοκαίρι θα αγωνιστώ με αυτά ή με τα παλιά μου. Τα μεγάλα κοντάρια είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω μόνο σε προπόνηση στο ΟΑΚΑ, μετά το Παγκόσμιο του 2019. Ωστόσο για να έχουμε αντικειμενική εικόνα θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσω σε δυνατούς αγώνες”.

Η Στεφανίδη θα παραμείνει στις ΗΠΑ για το υπόλοιπο της προετοιμασίας της και θα έρθει στην Ευρώπη από τη νέα χρονιά, όταν πλέον θα έχει ξεκινήσει η αγωνιστική δράση. Η 30χρονη πρωταθλήτρια έχει ως βασικό στόχο για το 2021 να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κατεβάστε την εφαρμογή