Παπαφλέσσεια 2020: Εντυπωσιακός ο Αλέξανδρος Περιστέρης …8,06 μ. στην Καλαμάτα

 

Η πόλη της Καλαμάτας φιλοξενεί εδώ και χρόνια το μίτινγκ Παπαφλέσσεια, στο οποίο η παράδοση θέλει να σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις στο μήκος. Παράδοση που δεν σταμάτησε ούτε και φέτος έστω κι αν στην πόλη δεν ήταν ο κορυφαίος Έλληνας του αγωνίσματος των τελευταίων ετών, Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Αλέξανδρος Περιστέρης ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε, αφού πρόκειται για τον άλτη που κλέβει την παράσταση της φετινής σεζόν με τις εμφανίσεις του. Ο 24χρονος αθλητής ήταν νικητής στο αγώνισμα με 8,06 μ. (0,6), επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και την 12η επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο νεαρός που γυμνάζεται με την μητέρα Φλορεντίνα Στεφάν, έγινε ο 17ος Έλληνας που ξεπερνάει το φράγμα των 8,00 μέτρων στο μήκος. Ο Περιστέρης σημείωσε το μεγάλο άλμα στην δεύτερη προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 7,51 μ., 7,59 μ., 7,85 μ. και 7,74 μ., σε έναν σταθερό και αποτελεσματικό αγώνα για εκείνον. Ο Περιστέρης πριν μία εβδομάδα είχε πετύχει 7,81 μ στο μίτινγκ της Καλλιθέας, που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του.

Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης ήταν δεύτερος στο μήκος με 7,45 μ. (0,4) και ο Νίκος Ξενικάκης τρίτος μ 7,38 μ. (1,1).

Στις γυναίκες η Εφη Κολοκυθά βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, αφού είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,39 μ. (0,3) ωστόσο δεν πήγε όσο μακριά θα ήθελα. Δεύτερη με 6,29 μ. (-0,5) ήταν η Οξανα Κορένεβα.

 Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή