Φοβερή παρουσία από την Ιωάννα Ζάκκα και 1,91 μ. στο ύψος (Vid)

Κάτι από Πανελλήνιο πρωτάθλημα θύμισε το ύψος των Γυναικών στον 9ο όμιλο των Αθηνών, που είναι σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) έκανε εξαιρετικό αγώνα και βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό της ρεκόρ, με αποκορύφωμα το άλμα στα 1,91 μ., που την φέρνει στην 5η θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας.

Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου πριν το 1,91μ. πέρασε με την πρώτη το 1,88 μ. και με την δεύτερη το 1,86 μ., επιδόσεις που επίσης ήταν ρεκόρ της, δεδομένο του ότι η καλύτερη επίδοση της στον ανοιχτό πριν την έναρξη του αγώνα ήταν το 1,85 μέτρα.

“Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κάνω μια επίδοση, που ήξερα εδώ και καιρό πως μπορώ να πετύχω. Μετά τον αγώνα στο Άργος Ορεστικό ήμουν πολύ λυπημένη, καθώς δεν το πίστευα πως έμεινα στο 1,85 μέτρα. Σήμερα τα πράγματα πήγαν καλά. Βοήθησε και ο συναγωνισμός που με ώθησε να πάω ψηλότερα. Τον τελευταίο χρόνο έπαψα πλέον να πονάω κι αυτό είναι που έχει κάνει την μεγάλη αλλαγή στα αποτελέσματα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα, τον πρόεδρο του συλλόγου μου και γιατρό μου Παναγιώτη Κουλουμεντα, τους φυσιοθεραπευτές Φώτη και Παναγιώτη Στεφανή, τον προπονητή μου Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο, το σύλλογο μου, την ομοσπονδία και τον χορηγό μου την Adidas”, είπε αρχικά η Ιωάννα Ζάκκα και συμπλήρωσε: “Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον πήχη στα 1,94 μ., αφού στην προπόνηση μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει στο 1,90 μ. Θεωρώ πως μπορεί να έρθει και το 1,94 μέτρα. Μέχρι τώρα ήμουν αθλήτρια της προπόνησης, νομίζω πως τους τελευταίους μήνες αυτό αλλάζει”.

Πολύ καλή παρουσία έκανε και η Τατσιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς), που με μόλις πέντε διασκελισμούς ξεπέρασε το 1,86 μ., ενώ είχε καλές προσπάθειες και στο 1,88 μέτρα. “Η χρονιά φέτος επικεντρώνεται στο να φτιάξω το πόδι μου. Παρόλα αυτά σήμερα θα μπορούσα να είχα ανέβει και υψηλότερα”, είπε η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου. Τρίτη στο σημερινό αγώνα ήταν η Δέσποινα Μαλταμπε (Αμεινίας Μεσογείων) με 1,74 μέτρα. Το ύψος των γυναικών αναμένεται να είναι από τα πιο συναρπαστικά αγωνίσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΣ Μυρμυδώνες), που ήταν νικήτρια στη δισκοβολία Γυναικών με 57,82 μ. και συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν. 

Στα 800 μ. των Ανδρών ο Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφιάς) αναδείχθηκε νικητής με 1.51.83, με τον Εράλντο Κεραμά (ΓΣ Ηλιούπολης) να ακολουθεί με 1.52.78 και τον Κώστα Βασιλάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βεν.) να είναι τρίτος με 1.56.23. Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) επικράτησε με 2.08.24 και ακολούθησε η Έλλη – Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) με 2.09.21. Η 18χρονη προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση στο τελευταίο 400 μ., ωστόσο η Γιαννοπούλο7 είχε και τις δυνάμεις και την εμπειρία και στα τελευταία μέτρα έκανε το σπριντ που της έδωσε τη νίκη.

Στο μήκος, νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) με 7,54 μ. (2,00) και ακολούθησαν οι Νίκος Καψής (ΑΕΚ) με 7,44 μ. και Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Κερκυραϊκός ΓΣ) με 7,30 μ. (2,9).

Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) ήταν νικητής στα 5.000 μ. με 14.17.45 και ακολούθησαν οι Δημητράκης (Παναξιακός) και Μίνος (ΑΟ Μυκόνου) με 14.45.52

Χαλαρό ρυθμό επέλεξαν και οι αθλήτριες στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, με την Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) να περνά πρώτη τη γραμμή τερματισμού σε 16.55.50 και την νεάνιδα Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) δεύτερη σε 17.18.61.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΩΝ

https://www.instagram.com/p/CC1IypBAIxC/

Κατεβάστε την εφαρμογή