Βολή στα 20,00 μ. για τον Κυριάκο Ζώτο στο Άργος Ορεστικό

 

Eξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Ζώτος στη σφαιροβολία, στη διάρκεια του Γκραν Πρι, στο Αργος Ορεστικό, αφού ξεπέρασε τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό.

Ο έμπειρος αθλητής έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με καλύτερη προσπάθεια στα 20,00 μ., από την τέταρτη βολή του, ωστόσο είχε καταφέρει ήδη νωρίτερα να πετύχει ρεκόρ (προηγούμενο 19,47 μ.) στην δεύτερη με 19,60 μ. και στην τρίτη προσπάθεια με 19,80 μέτρα. Ο αθλητής του Στάθη Χατζηστάθη στην πέμπτη του προσπάθεια σημείωσε 19.70 μ. και στην έκτη ήταν άκυρος. Αυτή ηταν η πρώτη φορά που ο 24χρονος ξεπερνάει το φράγμα των 20,00 μ. στον ανοιχτό και τρίτη στο σύνολο, αφού έχει σπάει αυτό το φράγμα δύο φορές στον κλειστό με αποκορύφωμα το 20,20 μ., που είναι το ρεκόρ του, ενώ έγινε ο πέμπτος όλων των εποχών στην χώρα μας στον ανοιχτό στίβο.

Με άλμα στα 6,43 μ. (0,5) στην πέμπτη της προσπάθεια συνόδευσε το ντεμπούτο της στη σεζόν η Έφη Κολοκυθά στο μήκος. Η πρωταθλήτρια του Μάκη Πάντου έδειξε σε καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει τον ερχόμενο χειμώνα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η Κολοκυθά, η οποία είχε ακόμη άλμα στα 6,33 μ., θα συνεχίσει το Σαββατοκύριακο στο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στο ύψος των γυναικών με τις Ιωάννα Ζάκκα και Παναγιώτα Δόση να ξεπερνούν τα 1,85 μ. και να χάνουν στις λεπτομέρειες το 1,88 μέτρα. Η Ζάκκα με τη σημερινή της επίδοση βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,84 μ. από την περσινή σεζόν στο ίδιο στάδιο. Οι δύο αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν υψηλότερο στους Διασυλλογικούς Αγώνες /Γ, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο.

Στα 100 μ. των Ανδρών καλό ξεκίνημα στη σεζόν έκανε ο Δημήτρης Χρυσάφης, ο οποίος πήρε νίκη με 10.76 (-1,6), αλλά και ο Θοδωρής Βροντινός, που ακολούθησε με 10.82 (-1,6). Στο ύψος των Ανδρών ο Αντώνης Μέρλος ξεπέρασε τα 2,10 μ. και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 2,15 μέτρα.

Δείτε αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή