Η επιστολή Κόου και η αναμονή για την απόφαση της ΔΟΕ

Η απόφαση της ΔΟΕ να συζητήσει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το θέμα που, κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα παγκοσμίως, αφού ο πρόεδρος της Τόμας Μπαχ φαίνεται πως εισάκουσε τις φωνές αθλητών και παραγόντων για επιτακτική ανάγκη αναβολής των Αγώνων.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου έχει ήδη ενημερώσει τις εθνικές ομοσπονδίες μέλη της WA για την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ζητώντας του να αναβληθούν οι ολυμπιακοί Αγώνες. Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της WA πρόβαλε μεταξύ άλλων λόγους όπως το γεγονός ότι κανείς δεν επιθυμεί να μπει σε τέτοιο ρίσκο, την αδυναμία σωστής και επαρκούς προπόνησης, λόγω των προβλημάτων της εποχής, γεγονός που αυξάνει ακόμη και την πιθανότητα τραυματισμών των αθλητών και αθλητριών. Παράλληλα ο πρόεδρος της WA στάθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει fair play, καθώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες προπόνησης και προετοιμασίας. H WA δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί με την ΔΟΕ στην εύρεση λύσης και κατ΄επέκταση νέας ημερομηνίας που θα εξυπηρετεί κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει αποφάσεις και για άλλες σημαντικές διοργανώσεις, που είναι ενταγμένες στο καλεντάρι της και οδεύουν προς αναβολή, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Ναϊρομπι, αλλά και διοργανώσεις της σειράς Continental Tour. 

Κατεβάστε την εφαρμογή