Απάντηση Καλοζούμη και Κουτσιώρα σε δημοσίευμα

Η ομοσπονδία δημοσιεύει την απάντηση του εφόρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Σπύρου Καλοζούμη, στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Sportsfeed με τίτλο “Θα παραιτηθεί κανείς;” θέλοντας έτσι να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με την εμπλοκή του στο περιστατικό με την αθλήτρια Ελένη Πόλακ.

Η απάντηση εστάλη από τον ίδιο και στη συνέχεια από το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας στο site, το οποίο όμως επέλεξε να μην την δημοσιοποιήσει, όπως όφειλε. Παράλληλα η ομοσπονδία δημοσιεύει απάντηση του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, στο κείμενο που αναρτήθηκε στο ίδιο site με τίτλο “Θα παραιτηθεί κανείς¨;

Η απάντηση του εφόρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Σπύρου Καλοζούμη:
“Mε έκπληξη διάβασα ότι αναφέρετε ότι ευρισκόμουν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγωνίσματος του επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και παρενέβη σε συνεννόηση με τον προπονητή Μανώλη Καραγιάννη να υποδείξω στον έφορο του αγωνίσματος να επαναληφθεί η προσπάθεια της πρωταθλήτριας Ελένης Πόλακ.

Μου δίνετε το δικαίωμα να σας διαψεύσω και να σας καταγγείλω ότι γράφετε και διαδίδεται ψέματα. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγωνίσματος βρισκόμουν στα δημοσιογραφικά θεωρεία ανάμεσα στον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτη Δημάκο και τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Τσίλκο και επικαλούμαι την μαρτυρία τους. Επίσης επικαλούμαι την μαρτυρία του προπονητή κ. Φώτη Κατσίκα, ο οποίος ήρθε εκεί που βρισκόμουν να διαμαρτυρηθεί για το συμβάν δίνοντας του την απάντηση”γιατί διαμαρτύρεσαι σε εμένα , να απευθυνθείς στον έφορο του αγωνίσματος”. Ακόμη, δεν γνώριζα για την ένσταση του συλλόγου του ΓΣ Κηφισιάς, ούτε αναμείχθηκα για την έκβαση της διότι ούτε βαθμολογικό ενδιαφέρον είχε το αποτέλεσμα του αγώνα για τον σύλλογο μου, ούτε προνόμια για την αθλήτρια, ούτε οικονομικά οφέλη.

Εάν ήμουν στον αγωνιστικό χώρο να μου υποδείξετε το βίντεο που εσείς επικαλείστε. Επικαλούμαι δε το σύνολο των παρευρισκομένων κριτών και του Εφόρου του αγωνίσματος. Η κάθοδος μου στον αγωνιστικό χώρο έγινε πολύ αργότερα και μόνο για να κάνω απονομή. Για να σας διευκολύνω δε, στην εφορία του επί κοντώ κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων παρευρίσκονταν το μέλος της Ελλανοδίκου Επιτροπής Σάββας Νικολαΐδης.

Καταγγέλλω και λυπούμαι για τον τρόπο που λειτουργείτε διασπείροντας ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις παραπλανώντας τους αναγνώστες. Παρακαλώ βάσει του Νόμου να αναρτήσετε την παρούσα επιστολή διάψευσης και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου”.

Η απάντηση του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα στο δημοσίευμα του sportsfeed:

“Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας sportsfeed στις 2/3/2020 το οποίο υπογράφει ο κύριος Θανάσης Νικολάου, μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Παρόλα αυτά ο έφορος πήρε τηλέφωνο τον Εθνικό προπονητή ο οποίος πήρε αυτός την απόφαση και οι κριτές κακώς το αποδέχτηκαν».

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Δεν γνωρίζω ούτε το όνομα του εφόρου, πολύ περισσότερο δε το τηλέφωνό του.

Ποτέ δεν έχω παρέμβει σε έφορο αγωνίσματος ή σε κριτές για να επηρεάσω την κρίση τους από το 1985 που είμαι σωματειακός προπονητής τεχνικός σύμβουλος ή Εθνικός προπονητής, ακόμα κι όταν οφθαλμοφανέστατα αθλητές παραποιούν το ίδιο το αγώνισμα «π.χ τρέχουν αντί να βαδίζουν».

Δηλώνω επίσης ότι σέβομαι το έργο των δημοσιογράφων, όταν βέβαια και αυτοί τηρούν και σέβονται την δεοντολογία. Η κριτική, σε μια θέση όπως αυτή του εθνικού προπονητή, είναι αναμενόμενη και θεμιτή, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και όχι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων.

Κύριε Νικολάου αν η πληροφόρηση σας είναι αποτέλεσμα του ρεπορτάζ σας, το πρόβλημα είναι δικό σας και των ρεπόρτερ που χρησιμοποιήσατε. Περιμένω λοιπόν επανόρθωση. Αν δεν το κάνετε τότε είστε ένας κοινός ψεύτης και συκοφάντης”.

Κατεβάστε την εφαρμογή