Περισσότεροι απο 700 αθλητές πήραν μέρος στον αγώνα «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ 2014», τρίτος κατά σειρά  αγώνας του θεσμού Γύροι πόλεων "Μιχάλης Κούσης". Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε συνδυασμό με τα πολύ καλά καιρικά φαινόμενα, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της διοργάνωσης. 
 
Το κέντρο της Χίου γέμισε από κόσμο που χειροκροτούσε και επευφημούσε τις προσπάθειες των αθλητών. Ιδιαίτερα οι γονείς των μαθητών παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον τις συμμετοχές των παιδιών τους. Ο Χριστόφορος Μερούσης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απο τον αγώνα που έγινε στην πόλη του. Ο πρωταθλητής του μαραθωνίου διένυσε την απόσταση των 5.600 μ. σε 16. 57.0. Στις γυναίκες η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στη σειρά αγώνων, καθώς τερμάτισε πρώτη σε 10.34.5. 
 
"Είμαι πολύ χαρούμενος που ο θεσμός των ΓΥΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ συνεχίστηκε και φέτος με αποκορύφωμα τον αγώνα που έγινε στο νησί μου την Χίο, με αποτέλεσμα να δώσει τη χαρά της συμμετοχής σε πολλά μικρά παιδιά και αθλητές. Συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ και στους συνδιοργανωτές που στηρίζουν τέτοιου είδους αγώνες οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για μας τους αθλητές.  Εύχομαι, συνέχεια  στους αγώνες αυτούς που δίνουν ζωή  στον αθλητισμό, είπε ο Χριστόφορος Μερούσης, ενώ από την πλευρά της η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα δήλωσε: "Είμαι πολύ ευτυχισμένη που για ακόμα μία φορά ήρθα στη Χίο για μία τόσο υπέροχη διοργάνωση. Είναι ένας αγώνας που βοηθά πολύ τους αθλητές,δίνει ζωή στον αθλητισμό και χαρά στα μικρά παιδιά. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι γίνεται σε διάφορα νησιά. Ευχαριστώ πολύ τον ΣΕΓΑΣ  γι αυτήν την εμπειρία και ελπίζω να συνεχιστούν τέτοιου είδους διοργανώσεις". 
 
Τον αγώνα διοργάνωσε η Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, ο Δήμος Χίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Ιερά Μητρόπολη Χίου-Ψαρών-Οινουσσών και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συνεργασία και υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Τους αγώνες παρακολούθησαν το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων του νησιού και ιδιαίτερα : Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου-Ψαρών –Οινουσών κ. Μάρκος, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και μέλος του Δ.Σ ΣΕΓΑΣ Θ. Βόσσος και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο επόμενος αγώνας της σειράς θα γίνει στις 23 του μηνός στη Μήλο.
 
Τα αποτελέσματα
3.200 μ. Γυναικών 
ΜΙΧΑΗΛΟΒΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 10.34.5
ΔΑΓΚΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΕΚ 10.42.8
ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 11.35.9
 
5.600 μ. Ανδρών 
ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦ ΦΟΒ 16.57.0
ΜΙΝΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 17.17.0
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΕ ΛΥΜΗΡΑΣ 17.22.0
 
OSense O-Sense