Ο ελληνικός στίβος στη γιορτή βράβευσης της ΕΟΕ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το βράδυ της Πέμπτης (23/1).

Η ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ανάμεσα στους 23 άνδρες και γυναίκες όλων των αθλημάτων ήταν και τέσσερις πρωταθλητές του στίβου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Βούλα Παπαχρήστου και η Νικόλ Κυριακοπούλου έχουν ήδη πετύχει τα προβλεπόμενα όρια και προετοιμάζονται απρόσκοπτα για τη συνέχεια και τιμήθηκαν από την ΕΟΕ, όπως και οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι, Ανδρέας Τσώνης και Μίτσελ Κρίερ που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η ομάδα του στίβου αναμένεται να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα με μια πλειάδα αθλητών και αθλητριών να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός της τετραετίας. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από φέτος επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, τα όρια και το παγκόσμιο ράνκινγκ, το οποίο καθιέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, στην οποία έδωσαν το παρών σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτικής και αθλητικής ζωής της χώρας, τιμήθηκαν ακόμη όσοι διακρίθηκαν στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019». Ο στίβος στη συγκεκριμένη διοργάνωση κατέκτησε δύο μετάλλια με τον Κώστα Δουβαλίδη και την Ραφαέλα Σπανουδάκη. Την ομοσπονδία εκπροσώπησε στην εκδήλωση η αντιπρόεδρος της και μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ, Ξένια Αργειατάκη και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑ, Παναγιώτη Δημάκου.

Κατεβάστε την εφαρμογή