Ο Κώστας Ζήκος “βλέπει” το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού

Ο Κώστας Ζήκος ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της ομάδας μας, που ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης τον περασμένο Μάρτιο.

Μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, ωστόσο η πέμπτη θέση που κατέκτησε- ενώ τραυματίστηκε στα μισά της κούρσα- στον τελικό των 60 μ., ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει ο ελληνικός στίβος εδώ και χρόνια στο αγώνισμα.

Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα ευελπιστεί πως και φέτος θα έχει μια καλή χειμερινή σεζόν, η ποία θα συνδυαστεί με συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στην πόλη Νανζίνγκ. Αρχικός στόχος για εκείνον είναι μια κούρσα κάτω από 6.63, που θα του δώσει την πρόκριση στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. “Τρέχει γρηγορότερα απ΄ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο στόχος είναι να κάνει το όριο για Κίνα, το οποίο θα κυνηγήσει από τον πρώτο του αγώνα στις 9 Φεβρουαρίου στην ημερίδα του ΣΕΦ, ενώ ίσως πριν τις 9/2 να τρέξει και σε κάποια ημερίδα, καθαρά προπονητικά. Πέρυσι κατάφερε να είναι σταθερός σε όλες του τις κούρσες και με εξαίρεση τον πρώτο του αγώνα σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν καθαρά προπονητική, ήταν σταθερά κάτω από 6.70. Η προπόνηση έχει πάει πολύ καλά, οι συνθήκες που είχαμε στα Τρίκαλα ήταν καλές, οπότε επιλέξαμε να μείνουμε στην πόλη μας καθ’ όλη τη διάρκεια τη προετοιμασίας”, είπε ο προπονητής του Βαγγέλης Κατσιάβας και συμπλήρωσε:

“Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι έχουμε δει βελτιώσεις που πιστεύω θα αποτυπωθούν και στον αγωνιστικό χώρο”. Ο Ζήκος, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 6.62 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2019, ευελπιστεί ακόμη να αγωνιστεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ενώ θα δώσει το παρών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Ζήκος το περασμένο καλοκαίρι δεν κατάφερε να τρέξει όσο γρήγορα θα ήθελε, αφού λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 υπέστη θλάση. Ο 21χρονος στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, όπου ευελπιστεί όχι μόνο σε συμμετοχή, αλλά και σε μια καλή παρουσία.

Οι έξι καλύτερες εμφανίσεις του Ζήκου στα 60 μέτρα
6.62 Πειραιάς 9/2/19
6.64 Γλασκώβη 2/3/19
6.66 Πειραιάς 9/2/19
6.66 Γλασκώβη 2/3/19
6.67 Πειραιάς 25/1/19
6.67 Γλασκώβη 2/3/19

Κατεβάστε την εφαρμογή