Σκληρή δουλειά στις…ανέσεις του Ίτεν

Το περίφημο προπονητικό κέντρο του Ίτεν στην Κένυα επέλεξαν οι Ελευθερία Πετρουλάκη, Γιώργος Τάσσης και Μοσχούλα Μανούσου, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει των διοργανώσεων της Άνοιξης.

Στο υψόμετρο του Ίτεν με ιδανικές καιρικές συνθήκες και δίπλα σε σπουδαίους δρομείς απ΄όλο τον πλανήτη, το γκρουπ θα έχει την ευκαιρία να βγάλει μεγάλο όγκο προπόνησης. Οι συνθήκες στο προπονητικό κέντρο είναι ιδανικές ώστε οι αθλητές να ασχολούνται μόνο με την προπόνηση τους και παράλληλα να ξεκουράζονται και να έχουν την απαραίτητη αποκατάσταση.

“Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει καλά. Ακόμη είμαστε στην αρχή, αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ενθουσιασμένοι με το μέρος. Υπάρχουν παρά πολλοί ξένοι αθλητές και όλα τα καμπ είναι γεμάτα. Ακόμα δεν έχουμε ενσωματωθεί σε κάποιο γκρουπ αλλά σκοπεύουμε να το κάνουμε”, είπε αρχικά η Ελευθερία Πετρουλάκη, που θα μείνει συνολικά 44 ημέρες στο Ίτεν.

“Η μέρα μας κυλάει πολύ γρήγορα. Έχουμε δυο προπονήσεις και στο ενδιάμεσο τρώμε και φροντίζουμε να ξεκουραζόμαστε. Στον ύπνο έχουμε ακόμα τα ωράρια Ελλάδας…αλλά θεωρώ πως σύντομα θα προσαρμοστούμε. Το κλίμα και ο καιρός είναι πολύ καλός. Έχουμε τις ιδανικές συνθήκες για προπόνηση”, συμπλήρωσε η νικήτρια στον μαραθώνιο της Αθήνας.

Τόσο η Πετρουλάκη όσο και οι Τάσσης και Μανούσου θα κληθούν κατά την παραμονή τους στο προπονητικό κέντρο να βγάλουν μεγάλο όγκο προπόνησης. “Τις ημέρες που θα είμαστε εδώ, θα βγάλουμε περίπου 150-160 χιλιόμετρα, εδώ θα γίνει όλη η βασική προετοιμασία για την Άνοιξη, όποτε ο όγκος θα είναι μεγάλος. Δουλειά που γίνεται κυρίως στο δρόμο. Σε στάδιο θα πηγαίνουμε για τα προγράμματα μας, που και εκεί έχει χώμα. Σε αυτή την περίοδο δεν μας χρειάζεται τόσο το ταρτάν, μιας που και οι αγώνες που θα έρθουν θα είναι σε δρόμο”.

Η Πετρουλάκη με την επιστροφή της στην Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, ενώ ήδη είναι σε αναζήτηση αγώνα Ημιμαραθωνίου για την Άνοιξη με απώτερο στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού. Με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχει σε κάποιον ημιμαραθώνιο της Άνοιξης και ο Γιώργος Τάσσης.

Η πρωταθλήτρια των αποστάσεων, Λόρναχ Κίπλαγκατ, ήταν η πρώτη που προχώρησε το 2000 στην δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου στο Ίτεν, το οποίο από τότε έγινε αγαπημένος προορισμός κορυφαίων δρομέων της Κένυας και όχι μόνο. Στα 2,400 μ. υψόμετρο και με την θερμοκρασία από 18-25 βαθμούς κελσίου από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο, το Ίτεν δικαίως είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους αθλητές και τις αθλήτριες των αποστάσεων.

Κατεβάστε την εφαρμογή