Πολυνίκη Εμμανουηλίδου: “Το προπονητικό καμπ ήταν μια ωραία εμπειρία για μένα”

Το πρώτο καμπ της χρονιάς ολοκληρώθηκε το Σάββατο (4/1) στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησε από την αρχή της σεζόν την προσδοκία πως και φέτος ο θεσμός των προπονητικών συγκεντρώσεων θα δώσει επιπλέον ώθηση σε αθλητές και προπονητές.

Στο κλειστό Τασούλα Κελεσίδου αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ23, Κ20 και Κ18 είχαν την ευκαιρία να καθοδηγηθούν προπονητικά σε θέματα τεχνικής από έμπειρους τεχνικούς και να δουν στην πράξη την εκτέλεση τους από τον πρωταθλητή των εμποδίων Κώστα Δουβαλιδη και του σπριντ, Κώστα Ζήκου, που βρέθηκαν στους Αμπελόκηπους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να εμπνεύσουν τους νεαρότερους.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα χρονιά, ήταν παρούσα στο καμπ της Θεσσαλονίκης.
“Ήταν το τρίτο καμπ που πήρα μέρος. Ήταν μια ωραία εμπειρία για μένα. Ήταν χαρά μου να κάνω προπόνηση με πολλούς από τους πρωταθλητές της Ελλάδας. Έμαθα πολλά καινούργια πράγματα”, είπε αρχικά η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου και συμπλήρωσε: “Πιστεύω ότι το καμπ θα με βοηθήσει πάρα πολύ να τελειοποιήσω την εκκίνηση μου, πράγμα που θα με κάνει να κατεβάσω τους χρόνους μου στα σπριντ. Υπήρχαν και πολλές άλλες τεχνικές συμβουλές που μου δώσανε οι ομοσπονδιακοί προπονητές και τις έχω κατανοήσει”. Τα θεματικά αλλά και τα προπονητικά καμπ, τα οποία διοργανώνει με συνέπεια εδώ και χρόνια η ομοσπονδία, δεν αποσκοπούν μονάχα στο να διευρύνουν τις γνώσεις των αθλητών, αλλά να τους φέρουν κοντά.

“Το κλίμα με τους υπόλοιπους αθλητές ήταν φανταστικό. Δε σας κρύβω ότι μέσα από το άθλημα μας έχω κάνει πολύ δυνατές φιλίες, αγαπώ και σέβομαι υπερβολικά τους υπόλοιπους συναθλητές μου και είμαι σίγουρη ότι ο ανταγωνισμός θα μας κάνει όλους καλύτερους. Τα καμπ του ΣΕΓΑΣ μου δίνουν την ευκαιρία να συναντώ συναθλήτριες μου, που είναι από μακρινές περιοχές της Ελλάδος και να προπονούμαστε μαζί και να γνωριζόμαστε καλύτερα”, κατέληξε η νεαρή αθλήτρια που το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ριέτι, ενώ στο πρόγραμμα της είναι και η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η Εμμανουηλίδου έχει προγραμματίσει την προετοιμασία της για τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο είναι πιθανό να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Στο πλαίσιο του πρώτου καμπ έγινε και σεμινάριο. Δείτε τις εισηγήσεις:

«Ντόπινγκ κατά λάθος; Τρόποι αποφυγής του και προστασίας του αθλητή» Βασίλης Μπαρκούκης, Αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ
«Στατιστικά στοιχεία από τις ισοκινητικές και ταχυδυναμικές αξιολογήσεις των Σπρίντερ στο metrisis», Σπύρος Κέλλης, πρόεδρος επιτροπής επιμόρφωσης ΣΕΓΑΣ
«Βιοχημική αξιολόγηση ενός Σπρίντερ», Βασίλης Μούγιος, Καθηγητής Βιοχημείας Α.Π.Θ, συνεργάτης τομέα επιστημονικής υποστήριξης ΣΕΓΑΣ
«Μυικές κακώσεις οπισθίων μηριαίων σπρίντερ και εμποδιστών. Πρόληψη και Αποκατάσταση», Δημήτρης Χριστοδούλου, φυσιοθεραπευτής Ιατρικό κέντρο ΚΥΑΘ.

https://www.youtube.com/watch?v=WktOYAM9e2g

Κατεβάστε την εφαρμογή