Ψήφισμα των συνέδρων του ετήσιου συνεδρίου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ


Εμείς οι εκπρόσωποι των 16 Ενώσεων και της μίας τοπικής Επιτροπής με την ευκαιρία της απολογιστικής και προγραμματικής μας συνάντησης αισθανόμαστε την ανάγκη να διατυπώσουμε τις ακόλουθες θέσεις για τον αθλητισμό.

Σαν άνθρωποι του αθλητισμού ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

* Το δικαίωμα στην αυτονομία και την αυτορύθμιση των εσωτερικών υποθέσεων των αθλητικών φορέων, όπως επιβάλλει ο ολυμπιακός χάρτης. Είμαστε αντίθετοι στην κρατικοποίηση και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των σωματείων και των ομοσπονδιών από την γενική γραμματεία αθλητισμού.

* Το σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και την προσφορά των δεκάδων χιλιάδων αθλητικών στελεχών που στηρίζουν το ελληνικό αθλητικό οικοδόμημα, μέσα από τα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση των κομμάτων και του κομματισμού στο χώρο του αθλητισμού.

*Την σταδιακή αύξηση των πόρων για τον αθλητισμό και την αξιοκρατία στην αντικειμενική κατανομή τους στα σωματεία, τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες, τα στάδια, τα κολυμβητήρια και τα κλειστά γυμναστήρια. Είμαστε αντίθετοι στην ανάληψη διεθνών διοργανώσεων με προϋπολογισμό εκατομμυρίων από τα χρήματα του ελληνικού λαού.

* Τον προγραμματισμό συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών και κατασκευή νέων μέσα από την καθιέρωση διαδικασιών δημοκρατικού προγραμματισμού και όχι πελατειακών σχέσεων.

* Την ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας στα ζητήματα της σχολικής φυσικής αγωγής και τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων σχολικού αθλητισμού.

* Την ουσιαστική αναβάθμιση και χρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ

* Την ενίσχυση κάθε φορέα που προάγει την επιστημονική υποστήριξη του αθλητισμού, (ΤΕΦΑΑ- ΕΚΑΕ κ.α).

Κατεβάστε την εφαρμογή