Ο Μάριος Αναγνώστου στην 37η θέση στο Ευρωπαϊκό ανωμάλου δρόμου

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, το οποίο έγινε σήμερα στη Λισαβόνα συμμετείχε ο Μάριος Αναγνώστου, ο οποίος τερμάτισε στην 37η θέση στην κατηγορία Κ23 (8.225 μ.).

Σε μια αρκετά δύσκολη διαδρομή, αλλά με τον καιρό να μην δημιουργεί προβλήματα, ο πρωταθλητής μας προσπάθησε να κυνηγήσει μια θέση υψηλότερα στην τελικά κατάταξη και είχε την ευκαιρία να κάνει έναν δυνατό αγώνα κόντρα σε εξαιρετικούς αθλητές και τερμάτισε σε 25.52.

Νικητής της απόστασης ήταν ο Γάλλος Τζίμι Γκρέσιερ, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού περπατώντας, αφού δεν τον απειλούσε κανένας από τους αντιπάλους του. Ο 23χρονος δρομέας, νικητής το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 τόσο στα 5.000 μ. όσο και στα 10.000 μ. έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την παρουσία του στην κατηγορία, αφού έκανε τρεις τις νίκες του στη διοργάνωση (επικράτησε τόσο το 2017 όσο και το 2018). Δεύτερος στην απόσταση ήταν ο Ελζάν Μπίμπιτς (Σερβία- 24.25) και τρίτος ο Αμπεσαμέντ Ούχελφεν (Ισπανία 24.34).

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα παρά το ότι λίγο πριν το 4ο χιλιόμετρο είχε μείνε αρκετά πίσω (πέρασε 55ος τα 3.625 μ.), κατάφερε να αντιδράσει και να τερματίσει τελικά 37ος. Εκκίνηση στην απόσταση πήραν συνολικά 85 δρομείς κι από αυτούς τερμάτισαν 81. Ο πρωταθλητής μας πέρυσι στην ίδια διοργάνωση ήταν 17ος στην κατηγορία Κ20. 

“Πάντα θέλουμε κάτι καλύτερο, αλλά η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν γυμναζόμαστε σε ανάλογα δύσκολες συνθήκες σαν αυτές που συναντήσαμε σήμερα, αφού η διαδρομή ήταν εξαιρετικά απαιτητική. Ωστόσο αυτές ήταν οι συνθήκες, τις αντιμετωπίσαμε και χαρήκαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου αντλώντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Είμαι ευχαριστημένος από την προετοιμασία της χρονιάς και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έρθουν πολύ καλά αγωνιστικά αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Επίσης θέλω να πω συγχαρητήρια και στην συναθλήτρια μου, Ελευθερία Πετρουλάκη, για τη σημερινή της παρουσία”, είπε ο αθλητής μετά τον αγώνα του.

Δείτε αποτελέσματα

Δείτε βίντεο από τους αγώνες

Κατεβάστε την εφαρμογή