Οδηγίες για συμμετέχοντες που θα μεταβούν στο Μαραθώνα με δικά τους Ι.Χ.

O 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι προ των πυλών και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της μετακίνησης και μεταφοράς των δρομέων στην αφετηρία του Μαραθώνα, με δικά τους μέσα, την προσεχή Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες, που θα κινηθούν με τα περίπου 1000 Ι.Χ., πρέπει:
α) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, Μαραθώνας) τουλάχιστον μιάμιση ώρα (1:30) πριν από την ώρα εκκίνησης του αγώνα (09:00), δηλαδή το αργότερο ως τις 7:30πμ., λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το parking αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ),
β)Τα 1000 περίπου Ι.Χ. που κινούνται με ιδιωτική πρωτοβουλία θα κατευθύνονται από τη διασταύρωση του Τύμβου επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ρεύμα προς Μαραθώνα με ελεγχόμενη συνεχόμενη ροή προς το parking χωρίς να επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μέχρι και την είσοδο τους στο χώρο στάθμευσης (parking) των Ι.Χ. επί της Λεωφόρου Σουλίου (parking Ολυμπιακών Αγώνων).
γ) να λάβουν υπόψη τους ότι στη μαραθώνια διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00 π.μ.
Η εφαρμογή των οδηγιών θα βοηθήσει ΟΛΟΥΣ για την ασφαλή και χωρίς προβλήματα, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία είσοδο στην εγκατάσταση του Μαραθωνίου δρόμου, στον Μαραθώνα.

Η εκκίνηση των ΑμεΑ και των συνοδών τους
Κάθε χρόνο περνούν το δικό τους μήνυμα, με τη συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο λόγος για τους δρομείς των ΑμεΑ και τους συνοδούς τους. Οι τελευταίες οδηγίες, ενόψει του 37ου ΑΜΑ, που θα πρέπει να ακολουθήσουν είναι:
Ένα ξεχωριστό Block εκκίνησης έχει διαμορφωθεί ειδικά για τους δρομείς ΑμεΑ και τους συνοδούς τους.
Αν χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο εκτός από λεωφορείο της Οργανωτικής
Επιτροπής έως την αφετηρία, θα πρέπει να έχουν φτάσει το αργότερο έως ώρα 8:00. Όλα τα οχήματα οδεύουν και σταθμεύουν στο parking των Ολυμπιακών Αγώνων, της Λεωφόρου Σουλίου, περίπου 800μ μακριά από την εγκατάσταση της αφετηρίας. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση της Αφετηρίας με τροχοφόρο.
Μετά την άφιξή τους στην εγκατάσταση της αφετηρίας και όταν όλοι οι
υπόλοιποι δρομείς βρίσκονται στο δρόμο για τα blocks εκκίνησης, οι δρομείς ΑμεΑ θα πρέπει να ΜΗΝ τους ακολουθήσουν.
Παραμένουν εμπρός από την ευθεία εκκίνησης, κοντά στο σημείο
συνάντησης.
Ακολουθούν το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:
Ώρα συνάντησης: 8:45
Σημείο συνάντησης: 80μ εμπρός από τη γραμμή εκκίνησης, μπροστά στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα (βλ. χάρτη)
Ώρα 8:47: Όδευση στο χώρο αναμονής εκκίνησης
Ώρα 9:00: εκκίνηση μαραθωνίου δρόμου (1 ο block)
Ώρα 9:08: εκκίνηση 6ου block
Ώρα 9:10: έξοδος από χώρο αναμονής, τοποθέτηση στη γραμμή
εκκίνησης, αναγγελία εκκίνησης ΑμεΑ
Ώρα 9:11: εκκίνηση ΑμεΑ και των συνοδών τους
Ώρα 9:12: εκκίνηση 7ου block
Αμέσως μετά τα πρώτα 100μ. συνεχίζουν να τρέχουν σε μια από τις δύο άκρες του δρόμου – 2000 δρομείς του 7ου block τους ακολουθούν.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων στο Μαραθώνα με λεωφορεία
Λίγο πριν την εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τις λεπτομέρειες μετάβασης των δρομέων στο Μαραθώνα με λεωφορεία. Αναλυτικά θα πρέπει:
α) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, Μαραθώνας) τουλάχιστον μια ώρα και ένα τέταρτο (1:15΄) πριν από την ώρα εκκίνησης του αγώνα (09:00), δηλαδή το αργότερο έως τις 07:45 το πρωί, λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από τον χώρο αποβίβασής τους έως την αφετηρία (περίπου 800μ). Ο χάρτης με την πορεία των Λεωφορείων: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?amp%3Busp=sharing&mid=11X3vmI1dymvPRlIBpbyt4k_t4t0&ll=38.145411921538965%2C23.96718029909664&z=16
γ) να λάβουν υπόψη τους ότι στη μαραθώνια διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00 το πρωί.
Η εφαρμογή των οδηγιών θα βοηθήσει ΟΛΟΥΣ στην ασφαλή και χωρίς προβλήματα, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία είσοδο στην εγκατάσταση του Μαραθωνίου δρόμου στο Μαραθώνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή