Ο Μάρκος Γκούρλιας στον 37ο ΑΜΑ με στόχο τη νίκη στα 5χλμ.

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι από τους αθλητές που έχουν συμβάλει τα τελευταία στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας.

Και το έχει πετύχει με τη συνέπεια και την πίστη του σε αυτό που κάνει. Ο 24χρονος αθλητής μπορεί ακόμη να μην είναι σε θέση να διεκδικεί διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει βάλει τις βάσεις να το πετύχει – τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο – στο εγγύς μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που για το 2020 έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, μία διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει να φτάσει έως τον τελικό των 5.000 μέτρων. Πριν από εκεί όμως, θα κληθεί αν κάνει πολυήμερες προετοιμασίες στο εξωτερικό και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Την αρχή θα την κάνει την Κυριακή στον 37ο ΑΜΑ, όπου θα πάρει θέση εκκίνησης στα 5χλμ.

“Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνω την πρώτη προετοιμασία της σεζόν, διάρκειας τριών εβδομάδων στο Καρπενήσι. Θα κατέβω για να συμμετάσχω για μία ακόμη φορά στο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στην απόσταση των 5χλμ. Μια διοργάνωση στην οποία δεν μετέχω μονάχα για το αγωνιστικό της κομμάτι, αλλά γιατί πραγματικά είναι γιορτή για τους αθλητές των αποστάσεων. Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η ατμόσφαιρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων είναι πραγματικά μοναδικά. Ολοκληρώνω αυτή την εβδομάδα την πρώτη προετοιμασία μου με τη συμμετοχή μου στα 5χλμ. στον 37ο ΑΜΑ. Δεν έχω δουλέψει υψηλές εντάσεις αυτό το διάστημα, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα μπω στη γραμμή εκκίνησης για να διεκδικήσω τη νίκη και μια καλή παρουσία”, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη και συμπλήρωσε για τους στόχους της νέας χρονιάς.

“Στις 20/11 με 10/12 θα είμαι στην Κύπρο και από τις 20 Δεκεμβρίου θα είμαι για 30 με 40 ημέρες στο Πότσεστρουμ της Ν. Αφρικής. Θα επιστρέψω για να κάνω μία με δύο κούρσες στον κλειστό και τον Μάρτιο θα πάω για 40 ημέρες στο Μαρόκο. Ο στόχος για το 2020 είναι ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δε θέλω απλώς να πιάσω το όριο στα 5.000 μ., αλλά να τρέξω στον τελικό της απόστασης”, είπε ο αθλητής και σχολίασε για την περσινή σεζόν, που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε: “Πέρυσι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω 13.35 στο 5άρι, ωστόσο κάπου στα μισά της σεζόν μου βγήκε μία κόπωση και τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θέλαμε”.

Αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σχολίασε. “Θα Ήταν πολύ θετικό αν είχα κάνει το 2019 ένα χρόνο που θα με έβαζε στο ράνκινγκ. Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο. Όχι μόνο για φέτος. Όπως το βλέπω εγώ και με βάση τα όρια που έχει θέσει η IAAF στις αποστάσεις, το πιο εφικτό να κάνεις συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο μαραθώνιο. Δεν έχω αποφασίσει αν κάποια στιγμή στο μέλλον κάνω μαραθώνιο. Για να μπω στη διαδικασία να ανέβω στο μαραθώνιο θα περάσουν τέσσερα με πέντε χρόνια. Δεν ξέρω αν θα αντέξω οικονομικά να το κάνω αυτό όπως πρέπει, σε υψηλό επίπεδο, θα φανεί στο μέλλον. Μέχρι τώρα έχω καταλάβει πως όλα θέλουν σωστή διαχείριση”.

Κατεβάστε την εφαρμογή