Η Ελευθερία Πετρουλάκη είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της στο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου

Πριν από ένα χρόνο έκανε το ντεμπούτο της στην απόσταση του Μαραθωνίου και επέλεξε να το κάνει στην δυσκολότερη ενδεχομένως διαδρομή κόσμου, στην Αυθεντική.

Παρόλα αυτά η πρώτη εμφάνιση της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο ήταν αρκετά ελπιδοφόρα αφού συνδυάστηκε με τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με χρόνο 2.46.09. Από τότε μέχρι σήμερα η αθλήτρια του Τάκη Γερακού έχει αποκτήσει μεγαλύτερη πείρα στο αγώνισμα, αφού στο ενδιάμεσο έκανε έναν ακόμη αγώνα, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας όπου σημείωσε 2.44.01 και παράλληλα έχει βάλει στα πόδια της την απαραίτητη προπόνηση που θα της επιτρέψει όχι μόνο να επαναλάβει τον φετινό θρίαμβο, αλλά να το κάνει με μία καλύτερη επίδοση. Η αθλήτρια από την Κρήτη βρίσκεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι όπου προετοιμάζεται για τον αγώνα. “Η προετοιμασία πήγε σχετικά καλά, παρότι στη διάρκεια της είχα να αντιμετωπίσω και μια λοίμωξη αναπνευστικού. Είμαι στο Καρπενήσι από 17 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψω στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου. Δεν είναι μόνο ο όγκος δουλειάς που κατάφερα να βγάλω όλο αυτό το διάστημα, περισσότερο από όλα είναι ότι επικεντρώθηκα μόνο στην προπόνηση μου μια αυτό με ξεκούρασε σε σχέση με το πρόγραμμα της Αθήνας.

Από τον Ιούνιο έχω ξεκινήσει προετοιμασία στοχευμένα για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Βασικός στόχος μου είναι να νικήσω και αν και εφόσον μου βγει η διαδρομή να κυνηγήσω επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου”, είπε αρχικά η Πετρουλάκη και σχολίασε για το γεγονός ότι φέτος έχει ήδη την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής στη διαδρομή. “Φέτος σίγουρα έχω ένα πλεονέκτημα σε σχέση με πέρυσι, όπου έκανα τον πρώτο μου αγώνα στην κλασική διαδρομή. Ξέρω πια σημεία πρέπει να προσέξω και πως να μοιράσω σωστά τις δυνάμεις μου. Παράλληλα πρόλαβα να κάνω και κάποιες προπονήσεις στην διαδρομή. Το 2018 ήμουν αρκετά φοβισμένη, καθώς η διαδρομή μου ήταν άγνωστη. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να συμμετέχεις σε μια διοργάνωση όπως αυτή, σε μια γιορτή για την πόλη και ιδιαίτερα για εμάς τους αθλητές που ασχολούμαστε με τον μαραθώνιο”.

Η Πετρουλάκη αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει για το 2020, μια σεζόν που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

“Ο στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Παρίσι. Ελπίζω να καταφέρω να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου μια να αγωνιστώ στον Ημιμαραθώνιο. Οι Ολυμπιακοί σίγουρα είναι όνειρο για κάθε αθλητή, ωστόσο αυτή τη στιγμή η πρόκριση μοιάζει απίθανη. Το όριο (2.29.30) είναι άπιαστο ωστόσο είναι εξίσου δύσκολο να καταφέρεις να πάρεις την πρόκριση και μέσω ρανκινγκ. Σε κάθε περίπτωση ο δικός μου στόχος είναι να κάνω έναν ακόμη αγώνα την Άνοιξη”.

Η Πετρουλάκη έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ και τα τελευταία τριάμισι χρόνια παράλληλα με την προπόνηση δουλεύει σε κατάστημα αθλητικών ειδών.

Κατεβάστε την εφαρμογή