37ος ΑΜΑ. Στη συνεργασία “κρύβεται” το μυστικό της επιτυχίας

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της  Αθήνας.

Από την προσεχή Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, με την παρουσίαση του νέου μεταλλίου του αγώνα. Την έναρξη της ERGO MARATHON EXPO 2019, την Τετάρτη 6 του μηνός, στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου (Εγκατάσταση ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ) έως και την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, ημέρα του Μαραθώνιου Δρόμου, αλλά  και των παράλληλων αγώνων, όλοι οι φορείς δίνουν το «παρών» σε αυτή τη γιορτή της Αθήνας και κατ’ επέκταση της Ελλάδος. Ένας τεράστιος μηχανισμός θα τεθεί-για ακόμη μια χρονιά- σε λειτουργία, ώστε να εξασφαλιστεί η άρτια και ασφαλής διεξαγωγή του.

Οι ανάγκες του φετινού 37ου ΑΜΑ είναι αυξημένες, καθώς 60.000 συνολικά δρομείς (νέο ρεκόρ) έχουν δηλώσει συμμετοχή τόσο στη μαραθώνια απόσταση, όσο και στους αγώνες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε αυτούς των δήμων, που βρίσκονται κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής.

Ο ΣΕΓΑΣ ως οργανωτής μαζί με τους τέσσερις συνδιοργανωτές, που είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Αθήνας και Μαραθώνα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την εμπειρία και την  τεχνογνωσία, που διαθέτουν, εργάζονται πυρετωδώς,  για να είναι όλα έτοιμα και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η Αθήνα να γιορτάσει το δικό της Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, εργάζονται και οι θεσμικοί φορείς, που στηρίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.  Ένας για όλους και όλοι για έναν σε μια συνεργασία, που μοναδικό στόχο έχει τον επιτυχημένο αγώνα.

Η Ελληνική Αστυνομία, με πάνω από 800 άτομα συμβάλλει στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με 150 άτομα προσωπικό είναι πάντα σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συμβάν, εντός και εκτός Σταδίου. Από κοντά, υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, που σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλο το 24άωρο-όχι μόνο την Κυριακή (10 Νοεμβρίου) του αγώνα -αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, καλύπτοντας όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Τόσο οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ) όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού ΕΔ (ΑΣΑΕΔ) προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην τέλεση όλων των εκδηλώσεων, αγωνιστικών και μη.

Μέσα σε όλους αυτούς τους φορείς που βοηθούν και στηρίζουν τον ΑΜΑ πρέπει να συμπεριληφθεί και το προσωπικό των Δήμων. Με 100 και πλέον άτομα σε συνεργασία και με την «ψυχή» του αγώνα, τους εθελοντές, φροντίζουν, για την ομαλή διεξαγωγή κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής ενώ κομβική είναι η συμβολή των 100 κριτών και των εργαζομένων σε κάθε βαθμίδα και με κάθε ειδικότητα του ΣΕΓΑΣ.

Κατεβάστε την εφαρμογή