Ο Μαραθώνιος της Γενεύης απέσπασε το βραβείο κοινωνικής προσφοράς της AIMS

Ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για τη Unicef (Ελβετία) θα τιμηθεί με το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς της AIMS για το 2019.

Το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς, το οποίο αναγνωρίζει τις διοργανώσεις, που εργάζονται για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, θα απονεμηθεί στη διοργάνωση της Γενεύης στο έβδομο ετήσιο Gala της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθονοδρόμων της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Οι δύο άλλοι συνυποψήφιοι αγώνες ήταν ο Dhiraagu Maldives Road Race (Μαλδίβες) και ο Μαραθώνιος του Κingston City, μαζί με τον ημιμαραθώνιο και τους αγώνες 5 και 10 χλμ (Τζαμάικα).
Από το 2010 ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης συνεργάζεται με την Unicef, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «WASH: Νερό, Αποχέτευση, Υγιεινή» και τον Αειφόρο Αναπτυξιακό Στόχο τους για την εξασφάλιση πρόσβασης σε πόσιμο νερό για όλους. Μέχρι σήμερα ο αγώνας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 440.000 ελβετικά φράγκα, τα οποία έχουν χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση 1.000 αντλιών νερού σε διάφορες χώρες. Από το 2020, ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για την Unicef, θα στηρίξει την Unicef στο Μαλάουι για την παροχή ηλιακών αντλιών νερού – μια αξιόπιστη, βιώσιμη, φιλική προς το χρήστη και πράσινη τεχνολογική λύση για τις αγροτικές κοινότητες.

Επιπλέον, ο αγώνας διαχειρίζεται ένα σημείο συλλογής ρούχων στο Marathon Village σε συνεργασία με την οργάνωση Bilifou (www.bilifou.ch) προς όφελος των νέων στη Μπουργκίνα Φάσο μέσω της οποίας έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 1.000 κιλά ρούχων. Από τον οργανισμό διοργανώνονται επίσης άλλες δραστηριότητες που αφορούν σε άτομα με αναπηρία και πρόσφυγες προκειμένου να συμμετέχουν όλοι στον αγώνα.

Ο Βenjamin Chandelier, διευθυντής του Μαραθώνιου Harmony της Γενεύης για τη Unicef σχολιάζει: «Ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για τη Unicef ​​έχει μια μακρά και περήφανη ιστορία συνεργασίας με την Unicef ​​προς όφελος των κοινοτήτων διαφόρων χωρών. Έχουμε φιλόδοξους στόχους για το μέλλον και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την ιστορία μας με την AIMS. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την AIMS, τους συνεργάτες και τους χορηγούς για αυτό το βραβείο. Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους 1.000 εθελοντές μας ή την αδιάκοπη υποστήριξη του Καντονιού και της Πόλης της Γενεύης καθώς και του Chêne-Bourg που φιλοξένησε την έναρξη των αγώνων μας και όλα τα χωριά που διασχίζουμε κατά μήκος της όμορφης διαδρομής μας. Τέλος, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους μας για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη τους».
 
Ο Paco Borao, Πρόεδρος του AIMS, σχολιάζει: “Ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για τη Unicef ​​είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός αγώνα που βοηθά τις κοινότητες που έχουν ανάγκη σε άλλη ήπειρο. Οι επιτυχίες τους είναι σαφείς και τα σχέδιά τους συναρπαστικά. Η AIMS τους εύχεται κάθε επιτυχία στο μέλλον».

.

Κατεβάστε την εφαρμογή