ΣΕΓΑΣ και Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους


Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης, συμπληρώνοντας πλέον επτά χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας.

Στην καθιερωμένη κοινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συνεργασίας, παρέστησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α, Νοσοκομείο «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης.

Ο Υπουργός Υγείας αφού ανακοίνωσε πως άμεσα θα εφαρμοστεί καθολικά ο αντικαπνιστικός Νόμος, αναφέρθηκε στην ανάγκη της ενημέρωσης και της πρόληψης όλων των ομάδων για τη σημασία του εμβολιασμού, για το σωστό τρόπο διατροφή, αλλά και στο έργος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
“Ο μαραθώνιος είναι στάση ζωής είναι ωραίο πράγμα οι νέοι να περνάνε τη ζωή τους στον αθλητισμό, όχι για να γίνουν επαγγελματίες, αλλά για να γυμνάζονται. Ο στίβος είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και ο μαραθώνιος είναι μαγνήτης και προσελκύει το ενδιαφέρον. Μπράβο, συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Το Υπουργείο Υγείας όπου μπορεί θα είναι δίπλα σας”, είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Η μακρόχρονη συνεργασία μας με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει σταθεί αφορμή αλλά και όχημα να αναδείξουμε το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν αποτελεί μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, αλλά και μια δεξαμενή αξιών, ανάμεσά τους και η υιοθέτηση ενός διαφορετικού, ενός καλύτερου τρόπου ζωής. Εγκαινιάζοντας το 2019 μια νέα φάση ανάπτυξης και εξέλιξης του θεσμού, με απώτερο στόχο την προσφορά ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών από τη διοργάνωση στο μέλλον, ανανεώνουμε και τη δέσμευσή μας να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη, η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο εμβολιασμός, μπορούν να προσφέρουν σε όλους καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι μέσα στα 30 μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο με πάνω από 60.000 δρομείς με 13.000 ξένους δρομείς από 104 χώρες του κόσμου, μια σημαντική δραστηριότητα για τον τουρισμό και την αγορά της πόλη. Είναι παράλληλα κι ένα δυνατό μέσο για τη διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων εκεί ακριβώς εδράζεται η 7ετής συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Πνευμονολογική Εταιρεία. Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω την ΕΠΕ για τη συνεργασία και φυσικά το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με όλους του τις ιδιότητες γνωρίζει τη σημασία της άθλησης, αλλά και της πρόληψης, αλλά και το θετικό αντίκτυπο που έχουν στο σύστημα υγείας”.

“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς, η συμμετοχή μας για έβδομη συνεχόμενη φορά, ως Θεσμικός Εταίρος, στο Μαραθώνιο της Αθήνας, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα αλλά και ένα θεσμό που αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αυτή η πρωτοβουλία μας έχει προσφέρει τη δυνατότητα να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε χιλιάδες συμπολίτες μας για τη σημασία της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τις προσπάθειές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, μέσω του εμβολιασμού, σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων, όπως η πνευμονιοκοκκική πνευμονία”, είπε από την πλευρά του ο κ. Λουκίδης.

Στην εκδήλωση, επίσης συμμετείχε, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, η Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Υπεύθυνη της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της Ε.Π.Ε. Η Κατσαούνου στην ομιλία της ανέφερε:
“Ως Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, αναγνωρίζουμε και υπηρετούμε πιστά το καθήκον μας να συνδράμουμε συστηματικά στις προσπάθειες ανάδειξης της αναγκαιότητας της πρόληψης συνολικά, και του εμβολιασμού ειδικότερα, προκειμένου να έχουμε καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Η σωστή ενημέρωση του κοινού αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την ενίσχυση της πρόληψης”

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες με τη χορηγία της Pfizer Hellas. Αναλυτικά:
* Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO (6-9 Νοεμβρίου 2019), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό για τις πνευμονοπάθειες.
* Τις ημέρες διεξαγωγής των Αγώνων του Μαραθωνίου (Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019) ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!» στις τρεις διαδρομές (στην Κλασική Διαδρομή & στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).

Κατεβάστε την εφαρμογή