Δύο ακόμη διοργανώσεις προτάθηκαν στο καλεντάρι του 2020

Δύο ακόμη διοργανώσεις προστέθηκαν στο προσχέδιο που κατέθεσε η ομοσπονδία στην ΕΑ για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2020.

Ο ΣΕΓΑΣ αποδέχθηκε το αίτημα των διοργανωτών του μίτινγκ Βεργώτεια (9/5), που γίνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλλονιά και το εξίσου επιτυχημένο αγώνα “Αλεξάνδρειοι Δρόμοι” (17/5), στη Θεσσαλονίκη και τα πρόσθεσε στο προσχέδιο της, προκειμένου να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό καλεντάρι ως International meeting with national permit. Η τελική απόφαση για τους παραπάνω αγώνες, αλλά και το σύνολο των διοργανώσεων (δείτε εδώ το προκαλεντάρι) θα παρθούν σήμερα το απόγευμα στο συνέδριο της ΕΑ στο Ταλίν.

Στην πόλη της Εσθονίας βρίσκονται από την Πέμπτη (24/10) ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και μέλος της ΕΑ Παναγιώτης Δημάκος, το μέλος του συμβουλίου Σπύρος Κέλλης και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Εξάλλου το βράδυ του Σαββάτου (26/10) θα γίνει στο Ταλίν το Γκαλά της βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της Ευρώπης.
Στους Άνδρες υποψήφιοι είναι οι Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία- σφυροβολία), Μάγκνους Κιρτ (Εσθονία- ακοντισμός), Ντάνιελ Στάλ (Σουηδία- δισκοβολία), Κάρστεν Βάρχολ (Νορβηγία- 400 μ. εμπ.) και στις γυναίκες οι Ντίνα Άσερ Σμιθ (Μ. Βρετανία- 200μ./100μ.), Σιφάν Χασάν (Ολλανδία- 1.500μ./10.000 μ.), Μαρίγια Λασίτσκενε (Ανεξάρτητη- ύψος), Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία- μήκος).

Στην κατηγορία “Ανερχόμενος αθλητής” τον τίτλο διεκδικούν οι Νίκλας Κάουλ (Γερμανία- 10αθλο), Μιχάιλο Κόχαν (Ουκρανία- Σφυροβολία), Μαξίμ Νεντασέκου (Λευκορωσία- ύψος), ενώ υποψήφιες για “Ανερχόμενη Αθλήτρια” της χρονιάς είναι οι:Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ (Ουκρανία- Ύψος), Άνα Εμιλι Μόλερ (Δανία- 3.000 μ. στιπλ/5.000 μ.) και Άνα Σβόμποντα (Πολωνία- 60μ./100 μ.).

Κατεβάστε την εφαρμογή