Στέργιος Τσίρκας: Ο Μαραθώνας είναι έτοιμος για τον 37ο ΑΜΑ

Μπορεί μια κωμόπολη με λιγότερο περισσότερους από επτά χιλιάδες κατοίκους να είναι γνωστή παγκοσμίως; Ναι, αν ονομάζεται Μαραθώνας.

Ένας από τους ιστορικότερους δήμους, ο οποίος έγινε γνωστός από την ομώνυμη μάχη τον Σεπτέμβριο του 490π.Χ. και πήραν τα ονόματά τους οι όροι Μαραθωνοδρόμος και Μαραθώνιος. Από την πόλη λοιπόν, βορειοανατολικής Αττικής δίνεται ανέκαθεν η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Εκεί συρρέουν οι χιλιάδες δρομείς, όπως θα συμβεί και φέτος την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, για να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από τη Λεωφόρο Μαραθώνος προς τον τερματισμό τους στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ο Δήμος Μαραθώνα, στρατηγικός σύμμαχος του Αυθεντικού Μαραθωνίου και συνδιοργανωτής, και ο νέος Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες τις ημέρες εκείνες.

Ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα, καλείται τα επόμενα χρόνια σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την Πολιτεία και τους άλλους φορείς να προσπαθήσουν με έργα ανάπλασης να μεγαλώσουν το σημείο εκκίνησης, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να μετάσχουν ακόμα περισσότεροι δρομείς. Κάτι που από την πρώτη στιγμή ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος δήλωσε πως θα είναι «αρωγός» και το χρειάζεται η πόλη του.

Εν όψει του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ο κ. Στέργιος Τσίρκας έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Η αυθεντική μαραθώνια διαδρομή, η ίδια που διένυσε ο μαραθωνοδρόμος (490 π.Χ.) για να μεταδώσει στους Αθηναίους το νικηφόρο μήνυμα, ξεπερνάει την έννοια ενός αγωνίσματος μεγάλων αποστάσεων. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο, μία υπέρτατη τιμή, ακόμα και η απλή συμμετοχή.

Χιλιάδες δρομείς από όλον τον πλανήτη αντιλαμβάνονται πλέον, το μεγαλείο και την πολιτισμική και ιδεολογική αξία, πέραν της αθλητικής, επιθυμώντας να λάβουν μέρος, να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία και να νιώσουν τη μεγαλειώδη αύρα μίας διαδρομής πολλών εκατοντάδων χρόνων.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δρόμος είναι παγκόσμιο γεγονός και ο Δήμος Μαραθώνος είναι έτοιμος να υποδεχτεί, το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου 2019, τους χιλιάδες αθλητές κι επισκέπτες, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του θεσμού, διαλαλώντας το «Νενικήκαμεν» για μία ακόμα φορά, στα πέρατα του κόσμου!».

Κατεβάστε την εφαρμογή