Αισιοδοξία και συνεργασία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων παρά τα προβλήματα

Η ετήσια συγκέντρωση των ομοσπονδιακών τεχνικών με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κώστα Παναγόπουλο και τον γενικό γραμματέα Βασίλη Σεβαστή έγινε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και στη διάρκεια αυτής δεν έγινε μόνο ο αγωνιστικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, αλλά δόθηκε η εκκίνηση για τη νέα σεζόν, που είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Όπως είναι λογικό μεγάλο μέρος της κουβέντας απέσπασε το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους αθλητές και τις αθλήτριες σε όλα τα κέντρα της χώρας.  

Στους προπονητές μίλησε ακόμη ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και ο πρόεδρος της επιτροπής επιμόρφωσης, Σπύρος Κέλλης.

“Να σας ευχαριστήσουμε και να επαινέσουμε τον τρόπο που προσπαθήσατε να ξεπεράσετε θέματα υποδομών τη χρονιά που πέρασε. Αγωνιστικά η χρονιά ήταν ικανοποιητική, όμως, όχι όσο καλή θα θέλαμε. Είναι προφανές πως πήγαμε καλά στον κλειστό και στις μικρές κατηγορίες, ωστόσο, περιμέναμε καλύτερα πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Προφανώς οι ειδικές δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά, σας αξίζουν θετικά σχόλια και έπαινοι για αυτό που κάνετε.
Έχουμε μπροστά μας δύσκολη χρονιά, δεν είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που κινείται ο παγκόσμιος στίβος σε θέματα προγραμματισμού, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Το παγκόσμιο ράνκινγκ είναι μια νέα συνθήκη για όλους, αφού πρώτη φορά θα εφαρμοστεί σε αυτό το βαθμό. Προφανώς και επηρεάζει και την ομοσπονδία κι εσάς.

Η ΕΟΕ όπως είναι ήδη γνωστό έχει ήδη αποφασίσει να ενισχύσει όσους έχουν τα όρια και είμαστε σε στενή συνεργασία μαζί τους για να δούμε πως είναι δυνατό να στηρίξει και τους αθλητές που είναι σε τροχιά πρόκρισης”, είπε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποδομών. “Προσπαθήσαμε να επανακκινήσουμε το κλειστό της Παιανίας, ωστόσο όσα συμφωνήσαμε στην συνάντηση που είχαμε δεν έχουν ακόμη προχωρήσει, αφού δεν έχει γίνει η Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα. Κινδυνεύουμε να είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς κλειστό στάδιο”, είπε αρχικά ο Παναγόπουλος και αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει ήδη κάνει ο ΣΕΓΑΣ στην Κυβέρνηση για τους Θρακομακεδόνες.

“Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί στην ΓΓΑ. Εμείς ζητήσαμε ήδη την επισκευή του ελαστικού τάπητα και την κατασκευή νέου προπονητηρίου ρίψεων, με μικρά και λογικά κόστη. Δεν έχουμε ακόμη απάντηση και επειδή δεν έχουμε απάντηση, το ζητήσαμε και γραπτώς. Στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ ο ΣΕΓΑΣ έχει ήδη έχει κάνει κάποια πράγματα. Ωστόσο μη ξεχνάμε πως για το ΟΑΚΑ πληρώνουμε ενοίκιο, οπότε έχουμε και απαιτήσεις. Δεν έχουμε στάδιο στο Λεκανοπέδιο, αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό. Η τελευταία σύμβαση προβλέπει πως ο Άγιος Κοσμάς θα παραμείνει ανοιχτός έως ότου γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις. Παράλληλα εδώ και καιρό με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ και ιδιαίτερα του Βασίλη Σεβαστή γίνεται διάλογος για τη δημιουργία σταδίου σε έκταση στο Σχιστό. Συναντηθήκαμε ήδη για το συγκεκριμένο θέμα με το νέο Δήμαρχο Κορυδαλλού, δεν είναι κάτι που θα τελειώσει γρήγορα, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει. Καλή σεζόν σε όλους όπως λέμε πάντα δεν μπορούμε να σας λύσουμε όλα σας τα προβλήματα, αλλά δεσμευόμαστε να ασχοληθούμε με όλα σας τα προβλήματα”, κατέληξε ο Κώστας Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε ακόμη στις επισκευές που έχει ζητήσει η ομοσπονδία να γίνουν σε στάδια ανά τη χώρα που φιλοξενούν Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αλλά και το Καυτανζόγλειο στάδιο, το οποίο παρότι έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα τα έργα έχουν σταματήσει από 15 Ιουλίου και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί έγκαιρα το συγκεκριμένο έργο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, είπε: “Μετά από 50 χρόνια οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι προπονητές μας δουλεύουν, είναι πολύ χειρότερες. Η διαφορά είναι πως τώρα έχουμε εξαιρετικό προπονητικό δυναμικό που καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του και να φέρνει αποτελέσματα και παράλληλα προπονητές που δουλεύουν στη βάση και ανανεώνουν το έμψυχο δυναμικό, το οποίο είναι το μεγάλο μας όπλο και πλεονέκτημα.

Η περιπέτεια των μνημονίων έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αθλητισμό. Θα προσπαθήσουμε για μία ακόμη χρονιά να λύσουμε τα προβλήματα σας. Ήδη έχουμε μαζέψει αιτήματα από στάδια, που με δικά μας έξοδα μπορούμε να λύσουμε”.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκινάει. “Είμαστε λιγότερο από εννέα μήνες από τους ολυμπιακούς Αγώνες. Κι όλα αυτά ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο που τελείωσε πριν λίγες εβδομάδες. Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, Ολυμπιακοί Αγώνες νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι πιο προσβάσιμο για μεγάλη μερίδα αθλητών μας περιλαμνάνει το πρόγραμμα του 2020. Θέλω να παρακαλέσω όλους σας να προχωρήσετε σε απολύτως στοχευμένα προγράμματα. Στο Βερολίνο πετύχαμε γιατί το 90% των παιδιών έκανε το πικ τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνετε στοχευμένο προγραμματισμό της χρονιάς. Βάλτε συγκεκριμένους στόχους, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες να πετύχετε. Καλή δουλειά σε όλους θα είμαστε εδώ να λύνουμε προβλήματα και να σας στηρίζουμε προκειμένου να φτάσετε στο στόχο σας”.

Στη συνέχεια το ρόλο πήρε ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, ο οποίος παρουσίασε τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς ανά κατηγορία, ενώ έκανε αναφορά στα αγωνιστικά αποτελέσματα από το 2016 μέχρι σήμερα. Βασισμένος σε αυτά τόνισε τη σημασία της σωστής διαχείρισης των μικρών αθλητών, ώστε να έχουν την ανάλογη συνέχεια. Παράλληλα ο εθνικός προπονητής αναφέρθηκε εκτεταμένα στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς, στην αναγκαιότητα για σωστό προγραμματισμό και αποφασιστικότητα στους στόχους και στο σύστημα ρανκινγκ. Ο εθνικός προπονητής ζήτησε από τους τεχνικούς να καταθέσουν τον αγωνιστικό και προπονητικό προγραμματισμό τους, ζήτησε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που θα κάνει η εθνική ομάδα στην Ιαπωνία, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Σπύρος Κέλλης ανέλυσε το επιστημονικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, το οποίο καλύπτει σε όλα τα επίπεδα τις ανάγκες των αθλητών μας με όλους τους απαραίτητους επιστήμονες. Παράλληλα ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς, αλλά και στα σεμινάρια που αναμένεται να διεξαχθούν.

Κατεβάστε την εφαρμογή