Καλεντάρι και κορυφαίοι Ευρωπαίοι της χρονιάς στο Ταλίν

Στο Ταλίν θα γίνει την Παρασκευή (25/10) το συμβούλιο της Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας για τη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος του 2020.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και ο πρόεδρος της επιτροπής επιμόρφωσης Σπύρος Κέλλης, ενώ στην πόλη της Εσθονία θα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑ Παναγιώτης Δημάκος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη διάρκεια της συνεδρίασης θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες για τα μίτινγκ του 2020, τα εθνικά πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις. Το 2020 είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική χρονιά με πολλές διοργανώσεις, ανάμεσα σε αυτές τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για το Ταλίν την Πέμπτη (24/10).

Εξάλλου, το Σάββατο θα γίνει η βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της Ευρώπης για το 2019 με τέσσερις φιναλιστ σε κάθε κατηγορία να διεκδικούν τον τίτλο. Στους Άνδρες υποψήφιοι είναι οι Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία- σφυροβολία), Μάγκνους Κιρτ (Εσθονία- ακοντισμός), Ντάνιελ Στάλ (Σουηδία- δισκοβολία), Κάρστεν Βάρχολ (Νορβηγία- 400 μ. εμπ.) και στις γυναίκες οι Ντίνα Άσερ Σμιθ (Μ. Βρετανία- 200μ./100μ.), Σιφάν Χασάν (Ολλανδία- 1.500μ./10.000 μ.), Μαρίγια Λασίτσκενε (Ανεξάρτητη- ύψος), Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία- μήκος). Στην κατηγορία “Ανερχόμενος αθλητής” τον τίτλο διεκδικούν οι Νίκλας Κάουλ (Γερμανία- 10αθλο), Μιχάιλο Κόχαν (Ουκρανία- Σφυροβολία), Μαξίμ Νεντασέκου (Λευκορωσία- ύψος), ενώ υποψήφιες για “Ανερχόμενη Αθλήτρια” της χρονιάς είναι οι:Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ (Ουκρανία- Ύψος), Άνα Εμιλι Μόλερ (Δανία- 3.000 μ. στιπλ/5.000 μ.) και Άνα Σβόμποντα (Πολωνία- 60μ./100 μ.).

Κατεβάστε την εφαρμογή