Εκκίνηση για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Με τη συμμετοχή περίπου 60.000 δρομέων από όλο τον κόσμο θα γίνει ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (10/11), ο οποίος αναμένεται ο πιο συναρπαστικός στην ιστορία του δεδομένο του ότι η δράση φέτος θα είναι διήμερη.

Σήμερα, ένα μήνα πριν το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης έγινε η συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στην οποία έδωσαν το παρών ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου, ο διευθυντής μάρκετινγκ επικοινωνίας του ΟΠΑΠ Γιάννης Ρόκας, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ενώ την ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπή και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε η στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέσα από την οποία θα έρθει και φέτος το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η Αθήνα για πέντε ημέρες θα είναι στο επίκεντρο, ενώ για πρώτη φορά φέτος η αγωνιστική δράση θα είναι δύο ημερών, αφού το 10άρι θα γίνει το Σάββατο, κάτι που σημαίνει πως περισσότεροι δρομείς θα μπορούν να συμμετάσχουν στα 5χλμ. – τα οποία θα γίνουν το πρωί της Κυριακής – και στα 10χλμ., αλλά και στο μαραθώνιο, όπου φέτος αναμένεται να εκκινήσουν 20.000 δρομείς.

“Καλωσήρθατε στη συνέντευξη για τον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και συνέχισε στο λόγο του: “Η σημερινή συνέντευξη είναι διαφορετική γιατί ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι διαφορετικός. Ο αγώνας είναι διαφορετικός για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί η αγωνιστική δράση θα εξελιχθεί σε δύο ημέρες, το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθούν τα 10χλμ. Η απόφασή μας αυτή, η οποία είναι ακόλουθο, μεγάλης σκέψης και προβληματισμού, έγινε ακριβώς για να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους δρομείς, τόσο στην Κλασική διαδρομή, όπου προσθέσαμε ένα κύμα ακόμα, περίπου δύο χιλιάδων δρομέων, όσο και των 5 και 10 χιλιομέτρων. Διαφορετικό θα είναι και το πρόγραμμα του Μαραθωνίου, καθώς η EXPO θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου. Διαφορετικός θα είναι και ο αριθμός των δρομέων που θα φθάσει τις 60.000. Διαφορετικό θα είναι και το μετάλλιο, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην πω περισσότερα. Θα το παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση με την παρουσία πολύ καταξιωμένων δημιουργών, ένας για κάθε χρόνο, για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Ένα μετάλλιο, που πιστεύω, πως πολύ γρήγορα θα αποκτήσει συλλεκτική αξία. Τι δεν θα είναι διαφορετικό. Η πολύ στενή συνεργασία με όλους όσους βλέπετε σε αυτό το πάνελ και σε πολλούς ακόμη, εθελοντές, συλλόγους δρομέων, κριτές, εργαζόμενους, συνεργάτες κ.α. Διαφορετική δεν θα είναι η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμμετέχοντες και θα εξακολουθήσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Διαφορετικός και θα είναι μεγαλύτερος, αλλά όχι σε ότι αφορά την ποιότητα εξυπηρέτησης των εθελοντών. Ένα καταπληκτικό σύνολο, που κρατάει ζωντανή την εικόνα και την ιδέα του εθελοντισμού στην Ελλάδα σε σχέση με τον αθλητισμό. Ενώ βεβαίως θα συνεχίσουμε και με το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, το οποίο συμπράττει αποφασιστικά η ΟΠΑΠ Α.Ε. και αυξάνονται οι χορηγοί του αγώνα μας, όπως στα 5χλμ. που θα υπάρχει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, που στοχεύει ακριβώς να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο σε επίπεδο ανακύκλωσης. Στο φετινό 37ο Μαραθώνιο συνεργαζόμαστε με τη Coca-Cola για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί της πια και για ένα Μαραθώνιο χωρίς απορρίμματα. Έναν ZERO WASTE FUTURE Μαραθώνιο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με οποιονδήποτε τρόπο εργάζονται για τους αγώνες, τους θεσμικούς μας εταίρους, να τονίσω ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του Μαραθωνίου Δρόμου απαιτεί την άμεση έναρξη των έργων τόσο στην αφετηρία, όσο και στην πόλη του Μαραθώνα, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα στα χρόνια που έρχονται να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους δρομείς”.

Από την πλευρά του υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: “Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί έναν επιτυχημένο αθλητικό θεσμό, έναν θεσμό πασίγνωστο στην υφήλιο. Άλλωστε, Μαραθώνιοι διαφόρων αποστάσεων διοργανώνονται όχι μόνο σε διάφορα σημεία της χώρας μας, αλλά και στα περισσότερα κράτη του κόσμου. Ο Μαραθώνιος αποτελεί ίσως για την πιο διαδεδομένη αθλητική διοργάνωση, την πιο ευρέως γνωστή διεθνώς αθλητική διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φέτος η διοργάνωση του Μαραθώνιου είναι πιο επιτυχημένη από ποτέ. Η καθιέρωση του «Αγωνιστικού Διήμερου», προκειμένου να ανταπεξέλθει στη διευρυμένη συμμετοχή, αποτελεί απτή απόδειξη της επιτυχίας του θεσμού. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, αφού έχουν καταγραφεί πάνω από 60.000 συμμετοχές, εκ των οποίων, πάνω από 20.000 θα συμμετάσχουν στον αυθεντικό μαραθώνιο. Και φέτος ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αθλητή, Βαλκανιονίκη και πολιτικού Γρηγόρη Λαμπράκη, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τον Μαραθώνιο. Σας συγχαίρω για το σύνολο του έργου σας που αναδεικνύει τον αθλητισμό, φέρνει διακρίσεις και μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια, διατηρεί αναλλοίωτη την πολιτιστική-αθλητική κληρονομιά του τόπου μας καλλιεργεί πρότυπα υγιεινούς διαβίωσης δημιουργώντας ένα πολύτιμο σύνολο υγείας και ευεξίας στη βάση των Ολυμπιακών αξιών της καλλιέργειας παράλληλα του πνεύματος και του σώματος, της επιδίωξης του άριστου και του θαυμασμού του κάλλους.
Η διοργάνωση του Μαραθώνιου αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός και για το πώς ο αθλητισμός αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία που έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Και αυτό σε ένα πλαίσιο μακριά από τη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου.
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αθλητικό τουρισμό ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και συντήρηση των αθλητικών υποδομών είναι αναγκαία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τις επενδύσεις στα αθλητικά γεγονότα και να ενισχύσει την ανάπτυξη. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε.

Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλος της ΔΟΕ): “Όλοι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και εγώ προσωπικά αγαπούμε και στηρίζουμε τον ΑΜΑ και χαιρόμαστε κάθε φορά που μπορούμε να διαθέτουμε στο ΣΕΓΑΣ το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο χειριζόμαστε εμείς και αποτελεί σημείο προβολής και βεβαίως τερματισμού του ΑΜΑ. Ο Μαραθώνιος αποτελεί το πλέον δημοφιλές αγώνισμα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε χρόνο ο ΑΜΑ σημειώνει ξεχωριστή επιτυχία. Συνδυάζει το αθλητικό, τουριστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό δρώμενο. Είναι πολύ σημαντική η φετινή αναβάθμιση και το διήμερο που θα διεξαχθεί ο αγώνας θα είναι το διήμερο της Αθήνας, το διήμερο του Μαραθωνίου. Θα ήθελα να δώσω ειλικρινή συγχαρητήρια στους κ.κ.Παναγόπουλο, Σεβαστή και Ασημακόπουλο, σε όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχή έκβαση του αγώνα και κυρίως στους 3500 εθελοντές που προσφέρουν πάρα πολλά με προσωπική εργασία για την επιτυχία της διοργάνωσης.Είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής): “Η Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει τη διοργάνωση του 37 Μαραθωνίου της Αθήνας και τις τετραήμερες παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Για τη σύγχρονη Ελλάδα η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι μία μεγάλη τιμή και ευθύνη. Οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε κατά κάποιο τρόπο οι θεματοφύλακες των αξιών που ενσωματώνει ο μαραθώνιος δρόμος, αφενός του διαρκούς αγώνα για την υπέρβαση των ατομικών ορίων για τη διαρκή βελτίωση του ανθρώπου μέσα από την επίμονη προσπάθεια και αφετέρου του πολιτισμού της ελευθερίας που καθιστά αυτή την επέμβαση εφικτή. Είμαι για αυτό ιδιαίτερα περήφανος ως περιφερειάρχης Αττικής γιατί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ο ιστορικότερος και με το βαρύτερο συμβολισμό αγώνας δρόμου αλλά και ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες παγκοσμίως διοργανώνεται με ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία κάθε χρόνο. Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο και την τιμή να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός αθλητικού γεγονότος ιστορίας μνήμης και πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη που κάθε χρόνο η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ο μαραθώνιος αποτελεί μία γιορτή του κλασικού αθλητισμού που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, καθιστώντας τους φορείς των ιδεωδών του αγώνα που στέλνει το πανανθρώπινο μήνυμα για Ειρήνη και Δημοκρατία. Η συμβολή της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης την τουριστική προβολή της Αττικής είναι σημαντική καθώς την καθιστά αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό σε μία χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του αθλητικού αυτού γεγονότος και την αξία της συμμετοχής στον αθλητισμό, στον ευγενή και υγιή συναγωνισμό το σεβασμό στις αξίες του αθλητικού πνεύματος, αλλά και την ανάδειξη του τόπου μας, συνδιοργανώνουν όπως κάθε χρόνο τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος από φέτος θα έχει ένα έντονο διήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. Ειδικότερα η περιφέρεια μέσα από τη διευρυμένη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας στηρίζει τη διοργάνωση του 37ου αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας και τις παράλληλες εκδηλώσεις της με το ποσό των 414. 300 χιλιάδων ευρώ. Προσδοκούμε ο 37ος αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση της περιφέρειας και να αναδειχτούν όλα τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας”.

Στέργιος Τσίρκας (Δήμαρχος Μαραθώνα): «Είναι τιμή και χαρά για εμάς που για μία ακόμα φορά φιλοξενούμε την εκκίνηση του μαραθωνίου δρόμου. Μία τόσο μεγάλη διοργάνωση που υπερβαίνει την έννοια ενός απλού αθλητικού γεγονότος. Η παγκόσμια εμβέλεια του μαραθωνίου δρόμου είναι κορυφαίο γεγονός για το δήμο μας. Για πρώτη φορά όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στην ιστορία του μαραθώνιου δρόμου οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αγωνιζομένων. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για έργα ανάπλασης με στόχο τη διάπλαση της αφετηρίας του μαραθωνίου δρόμου. Για το τόσο σημαντικό αυτό έργο έχουμε προτάσεις στις οποίες χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας και της περιφέρειας που είμαστε σίγουροι πως θα την έχουμε. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε ώστε στο προσεχές μέλλον να είμαστε σε θέση να φιλοξενούμε μεγαλύτερο αριθμό αθλητών. Τα οφέλη είναι προφανή όχι μόνο για το δήμο μας και τον αγώνα αλλά για όλη την Ελλάδα. Γιατί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ο μαραθώνιος της Ελλάδος. Ο μαραθώνιος που δεν κάνει περήφανους μόνο εμάς τους κατοίκους του Μαραθώνα αλλά πιστεύω και όλης της χώρας».

Αννα Ροκοφύλλου (Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ): “Με μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά εκπροσωπώ το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης(ΟΠΑΝΔΑ). Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενος φορείς. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος τόσο στις ψυχές των ανθρώπων, όσο και στην παγκόσμια εμβέλεια που διαθέτει. Εμείς σαν Δήμος Αθηναίων και σαν ΟΠΑΝΔΑ, στηρίζουμε πάρα πολύ το μαζικό αθλητισμό και γενικότερα τον αθλητισμό, μέσα από τα προγράμματα και μέσα από τις δράσεις που υλοποιούμε κάθε μέρα για τους δημότες μας, ώστε να μπορέσουν να δουν τα ευεργετήματα του αθλητισμού. Θέλω να συγχαρώ ιδιαιτέρως το ΣΕΓΑΣ για την φοβερή διοργάνωση των αγώνων. Ο Δήμος Αθηναίων θα είναι στο πλευρό του και πάλι. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το προσωπικό του Δήμου που δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό για να συμβάλλει τα μέγιστα στην διοργάνωση και με την υλικοτεχνική υποδομή που παρέχουμε για μια άρτια διοργάνωση. Δεν θα μπορούσα φυσικά να ξεχάσω τους χιλιάδες εθελοντές Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Μαραθώνιο και αυτό δεν είναι έργο ενός, αλλά έργο όλων μας. Στη συνεργασία βρίσκεται η επιτυχία. Φέτος θα προσθέσουμε και τα Μουσικά Σύνολα τόσο στην εκκίνηση των 10 χλμ. το Σάββατο, όσο και στη διαδρομή του Μαραθωνίου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου».

Γιάννης Ρόκας (Διευθυντής μάρκετινγκ επικοινωνίας ΟΠΑΠ): «Στον ΟΠΑΠ, είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε τον Μέγα Χορηγό του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, για ένατη συνεχή χρονιά. Με βάση το Όραμα 2020, Ο ΟΠΑΠ εξελίσσεται σε εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου, ενώ αποτελεί διαχρονικά τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του ελληνικού αθλητισμού. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαμε να μην συμμετέχουμε στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας – μια διοργάνωση παγκόσμιας ακτινοβολίας, που αποτελεί ορόσημο για την πόλη και το δρομικό κίνημα.
Από την πλευρά μας, αναγνωρίζουμε την άρρηκτη σχέση αθλητισμού – κοινωνίας, συνδέοντας και εφέτος τον Μαραθώνιο, με το σημαντικό έργο του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς», που έχει αγκαλιάσει το κοινό.
Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακαινίσει το 64% των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού». Έχουμε παραδώσει 24 έργα ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένων 18 νοσηλευτικών μονάδων, που βοηθούν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Και εφέτος, λοιπόν, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» στο smartphone ή το tablet σας, για να στηρίξετε το μεγάλο αυτό έργο. Είμαι σίγουρος ότι και εφέτος μας περιμένει μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς».

Βασίλης Σεβαστής (πρόεδρος ΟΕ, γενικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ): “Θέλω να εκφράσω όλους τους αφανείς ανθρώπους που συμβάλλουν ώστε αυτή η τεράστια διοργάνωση να διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Εξασφαλίζοντας πρώτα απ’ όλα την υγεία των δρομέων. Η συμβολή όλων των φορέων που εκπροσωπούνται σε αυτό το πάνελ είναι σημαντική, η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού επίσης, σημαίνει ότι η Πολιτεία είναι δίπλα, παρά το γεγονός ότι δεν ζητήσαμε την οικονομική βοήθεια, παρά μόνο τη θεσμική υποστήριξη. Όμως οφείλω εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής να επισημάνω τους φορείς και τους εκπροσώπους των υπηρεσιών, των υπουργείων και γενικότερα όλους όσους δίνουν τον εαυτό τους για περισσότερες από τις δύο ημέρες των αγώνων προκειμένου να διεξαχθεί κατάλληλα αυτή η μεγάλη διοργάνωση. Καταρχήν είναι τα μέλη της Ο.Ε. και θα αναφερθώ προσωπικά μόνο στο γιο του αείμνηστου Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αγώνας αυτός, από το ξεκίνημά του. Θα αναφερθώ στα μέλη, τους εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ, στα μέλη των διασωστικών ομάδων και τη συμβολή του υπουργείου Υγείας, του ΕΚΑΒ, που πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διαδρομή και σε όλους τους αγώνες. Στο ΑΣΑΕΔ, το υπουργείο Άμυνας, με τον αριθμό ένστολων που είναι σημαντικοί, τους χιλιάδες εθελοντές. Θα κλείσω λέγοντας πως αυτή η διοργάνωση στον οικονομικό τομέα αφήνει από άμεσους και έμμεσους φόρους στο κράτος ποσά που είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τις επιχορηγήσεις που δίνονται. Αυτή είναι η συμβολή της διοργάνωσης, ακόμα και στο οικονομικό πεδίο, πόσο μάλλον ανυπολόγιστη είναι η τουριστική, η πολιτιστική και η Εθνική προστιθέμενη αξία. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει στείλει το μήνυμα σε εκατομμύρια κόσμο ανά την υφήλιο. Η δουλειά μας θέλω να τελειώσω με αυτό είναι την Κυριακή το απόγευμα όταν τερματίσει και ο τελευταίος δρομέας”.

Χαιρετισμό απέστειλε και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία λόγω υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο δεν κατάφερε να δώσει το παρών. “Οι ημέρες του ΑΜΑ αποτελούν γιορτή για την Αθήνα και συνδράμουν στην προβολή της πόλης και της χώρας στο εξωτερικό, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μαραθώνιος Αθήνας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι μόνο με ουσιαστικές συνέργειες μεταξύ των θεσμικών φορέων του αθλητισμού, του κράτους, της Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών- επιχειρηματικών κλάδων, μπορούμε να πετύχουμε την μέγιστη προβολή και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αθήνα”, ανέφερε η Υπουργός μεταξύ άλλων στην επιστολή της.

Κατεβάστε την εφαρμογή