Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Βρήκε ρυθμό ο Μπανιώτης, επέστρεψε στις νίκες η Μαρινάκου

Ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.) επέστρεψε σήμερα σε άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων του, στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα, κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βρεθεί ακόμη υψηλότερα.

Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος ξεκίνησε αργά την προετοιμασία του για τον ανοιχτού ξεπέρασε σήμερα τα 2,24 μ. και βελτίωσε τη φετινή του επίδοση. Ο αθλητής στη συνέχεια “είδε” τον πήχη στα 2,30 μ., ύψος που θέλει να κυνηγήσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να βγάλει εισιτήριο για τη Ντόχα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα του από χαμηλά κι έτσι έκανε με την πρώτη τα 2,03 μ.., 2,08 μ., 2,15 μ. στη συνέχεια ξεπέρασε τα 2,21 μ. κι έπειτα με την δεύτερη τα 2,24 μέτρα. Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του χειμώνα είναι σε καλή κατάσταση και μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να ανέβει υψηλότερα. 

Ο Αντώνης Μέρλος (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) ανέβηκε πάνω από τα 2,15 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση και ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Παναξιακός) τα 2,08 μ. και ήταν τρίτος.

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) ήταν από τα πρόσωπα του φετινού πρωταθλήματα αφού κατάφερε να ανακάμψει από τα προβλήματα των προηγούμενων ετών και αν επιστρέψει πρωταγωνίστρια. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου μετά τη δεύτερη θέση στα 1.500 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στα 5.000 μ.με 16.38.43 επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και δείχνει πως μπορεί να σημειώσει καλές επιδόσεις και σε αυτή την απόσταση. Η Μαρινάκου επέστρεψε στις νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2016 και τη διοργάνωση, που είχε γίνει στο ίδιο στάδιο. Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) που πέτυχε 16.53.85, ενώ τρίτη ήταν η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΣ Λευκάδα Φιλανδρος) με 16.58.39.

Ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) μετά την καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 επικράτησε στα 5.000 μ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 14.32.88. Ο Κώστας Σταμούλης (ΓΕ Αγρινίου) ήταν δεύτερος με 14.39.51 και ο Γιάννης Ζερβάκης (Τρίτων Χαλκ.) τρίτος με 14.49.54.

Το πρώτο νταμπλ της καριέρας της σε ανοιχτό στίβο έκανε σήμερα η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) που τερμάτισε τα 800 μ. σε 2.08.31 σε μία κούρσα που δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα για να φτάσει στην πρώτη θέση. Η Βικτόρια Τσόλη (ΓΣ Χαλανδρίου) ήταν δεύτερη με 2.10.11 και η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν τρίτη με 2.11.39. Κοντά στο βάθρο των νικητριών βρέθηκε η Άννα Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων), που παρά το ότι δεν έχει εμπειρία στο αγώνισμα σημείωσε 2.11.99.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Εράλντο Κεραμάς αναδείχθηκε νικητής στα 800 μ. με 1.49.36 επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση. Ο αθλητής άφησε πίσω του τον Χρήστο Κοτίτσα (ΓΣ Κηφισιάς), που επίσης κάνει καλή χρονιά, με 1.49.83 και στην τρίτη τον Θανάση Καλάκο (ΓΣ Γλυφάδας) με 1.50.53.

Ο Έφηβος Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ) αναδείχθηκε πρωταθλητής στον ακοντισμό με 68,78 μ. και άφησε δεύτερο τον Γιώργο Φωτεινόπουλο (Πανιώνθιος) με 68,67 μ. και στη τρίτη τον Θοδωρή Μηνασίδη (ΓΣ Κηφισιάς) με 67,91 μέτρα. Ο Κύπριος Γιώργος Κονιαράκης (Πήγασος Ηρακλείου) ήταν νικητής στη δισκοβολία με 58,77 μ. και ο Ιάσωνας Θανόπουλος (ΑΟ Κάλλιστος) δεύτερος με 53,95 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με τον Δημήτρη Δελή (Πίνδαρος) με 53,04 μέτρα.

Δείτε δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντας εδώ και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή