Μπορός 2019: Επιτυχημένη εμφάνιση και έβδομη θέση για τη Δόση (vid)

Τον καλύτερο αγώνα της ζωής της κατάφερε να κάνε η Παναγιώτα Δόση, στη σημαντικότερη μέχρι σήμερα συμμετοχή της σε μεγάλη διοργάνωση. Η πρωταθλήτρια από την Κέρκυρα αγωνίστηκε στον τελικό του ύψους και με άlμα στα 1,84 μ. κατέλαβε την έβδομη θέση σε έναν εξαιρετικό τελικό με επιδόσεις επιπέδου γυναικών.

Η Δόση ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στο 1,75 μ. κι 1,80 μ. και στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1,84 μ. ξεπερνώντας κατά ένα εκατοστό το ρεκόρ της. Μάλιστα η Δόση όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό πανηγύρισε το πετυχημένο της άλμα με μια δυνατή κραυγή, που έδειξε την ανακούφιση και συνάμα τη χαρά της. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Θοδωρή Δόση, συνέχισε στο 1,87 μ., όπου είχε πολύ καλά άλματα. Η 18χρονη – η οποία θα είναι και το 2020 στην κατηγορία Κ20 – στους αγώνες που ακολουθούν θα κυνηγήσει ύψη πάνω από τα 1,85 μ., που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας. Η Δόση έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη με την παρουσία της στη διοργάνωση, αφού κατάφερε στον αγώνα στόχο της χρονιά να ξεπεράσει τον εαυτό της. Η Τατιάνα Γκούσιν είχε αγωνιστεί το 2013 στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης και ήταν πέμπτη με 1,81 μ., που είναι η καλύτερη παρουσία αθλήτριας μας στο αγώνισμα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η φοβερή και τρομερή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (Ουκρανία) με 1,92 μ., και ακολούθησαν οι Ρωσίδες Χαλίκοβα και Σπιροντόνοβα ε 190 μ. και 1,87 μέτρα. Μάλιστα η Χαλίκοβα πέτυχε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στην κατηγορία Κ18.

Αποτελέσματα

livestreaming 

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

https://www.facebook.com/segas.gr/videos/2336542563332407/

Κατεβάστε την εφαρμογή