Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Τις συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (18-21/7) στο Μπορός της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Σύμφωνα με τα entrylist στους αγώνες θα συμμετάσχουν 588 αθλητές και 526 αθλήτριες από 48 χώρες.

Η ελληνική ομάδα μετέχει με ψηλές προσδοκίες, αφού διαθέτει δυνατές μονάδες ικανές να κυνηγήσουν τη διάκριση και να αφήσουν το στίγμα τους στη διοργάνωση. Η Ελινα Τζένγκο στον ακοντισμό με 61,48 μ. έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στις 25 αθλήτριες που έχουν δηλωθεί, όπως και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία που με 81,62 μ. ηγείται των συνολικά 32 αθλητών.

Η Όλγα Φιάσκα είναι φαβορί για διάκριση στο βάδην με την επίδοση της (46.39.06) να είναι η δεύτερη ανάμεσα στις 20 αθλήτριες που θα πάρουν θέση εκκίνησης στα 10.000 μ. βάδην. Στην ίδια θέση βρίσκεται και η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν που εκτός από το 13,64 μ. έχει ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι διανύει μια εξαιρετικά σταθερή και αποδοτική χρονιά, που εμπνέει σιγουριά. Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους 23 που θα συμμετάσχουν στον προκριματικό του μήκους έχει και ο Αλέξης Αργυρόπουλος ε 7,82 μ., επίδοση που αν προσεγγίσει στο Μπορός θα του δώσει κάτι παραπάνω από συμμετοχή στον τελικό.

Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές

Κατεβάστε την εφαρμογή