Οι πρώτες συμμετοχές στο 2ο Portarathlon

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για την διεξαγωγή του 2ου Portarathlon, του διεθνή αγώνα συνθέτων αγωνισμάτων, ο οποίος θα γίνει 8-9 Ιουνίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Νάξου.

Οι διοργανωτές έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή αθλητών από το εξωτερικό. Στο 10αθλο θα πάρει μέρος ο 23χρονος Σέρβος Aleksandar Grnovic με ατομικό ρεκόρ 7.397, επίδοση που σημείωσε περυσι στο 1ο Portarathlon, αλλά και ο Ρουμάνος Roman Razvan, με ατομικό ρεκόρ 6.989 βαθμούς. Στη Νάξο θα βρεθεί και ο 19χρονος Κύπριος αθλητής Γιώργος Κανάρης που έρχεται με ατομικό ρεκόρ 6.559 βαθμών από το 2017. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Matthew Lee (Μ. Βρετανία) που έχει ατομικό ρεκόρ 7.059 βαθμούς. Την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν δηλώσει έως τώρα συμμεοχήν έχει ο Νιγηριανός Peter Moreno, που προπονείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ατομικό ρεκόρ 7.252 βαθμούς από τον Μάιο του 2017.

Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΝΟΠΠΑΠΠΑ τον αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Κατεβάστε την εφαρμογή